VESTI FK Čukarički

Novinari biraju najboljeg igrača sezone Čukaričkog: Docić poveo trku--

Novinari biraju najboljeg igrača sezone Čukaričkog: Docić poveo trku

Čukarički je u tek završenoj sezoni osvojio treće mesto, iza Crvene zvezde i Partizana. Brđani su osvojili rekordan broj bodova u jednoj sezoni (74), takođe postigli su najviše golova od kako se takmiče u Super ligi Srbije (69). Plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencija belo-crni su obezbedili pet kola pre kraja, u međuvremenu promovisali su pledaju mladih momaka.

Sada je došlo vreme i da izaberemo najboljeg igrača sezone. U stručni žiri uvrstili smo novinare iz eminentnih redakcija. Među njima su: Miroslava Milanović (Sportski žurnal), Darjan Nedeljković (Mozzartsport), Dušan Ninković (Mondo), Jovana Guzijan (TV Arenasport), Rajko Delibašić (Jedinstvo KM), Dušan Albijanić (RTS), Zoran Šećerov (Ekspres), Miloš Bjelinić (Kurir), Branko Spasojević (Sportklub), Mario Marić (Telegraf), Nedeljko Iljukić (Novosti), Dimitrije Nišavić (Hotsport), Nebojša Todorović (Nova), Željko Vučković (Tanjug), Ivan Petković (Beta) i Hadži Dragan Vujanović (srbijasport.net).

U četiri naredna dana ćemo objavljivati po četiri odgovora novinara iz 16 redakcija. Danas ćete imati prilike da vidite kako su glasali Dušan Ninković iz Monda, Zoran Šećerov iz Ekspresa, Dimitrije Nišavić iz Hotsporta i Jovana Guzijan iz TV Arenasporta.

Dušan Ninković (Mondo)

5 bodova – Đorđe Petrović

Čukarički je bio treći tim na listi ekipa sa najmanje primljenih golova, a mladi Petrović postao reprezentativni čuvar mreže tokom ove sezone. Klub je verovao u njega i deluje da je opravdao poverenje, a možda čak i prebacio očekivanja.

4 boda – Stefan Šapić

Da je kvalitet tu, znalo se i ranije, ali ove sezone smo od Šapića videli neverovatan kontinuitet. Igrač je Čukaričkog sa najviše odigranih minuta u prvenstvu, na mnogim mečevima bio je i kapiten, a odbrana je nezamisliva bez njega.

3 boda – Marko Docić

Sad je već Marko simbol Čukaričkog. Tokom sezone je imao tešku povredu, ali se oporavio i kapitenski predvodio tim do kraja sezone, kao nezamenjiv šraf na putu do trećeg mesta.

2 boda – Veljko Birmančević

Iako je u toku sezone napustio tim, impresivan učinak iz jesenjeg dela ne može da se zanemari. Postigao je 11 golova, asistirao 6 puta i pokazao mnogo pre nego što se preselio na sever Evrope.

1 bod – Đorđe Jovanović

Više kao podstrek, pošto celokupna fudbalska javnost u Srbiji očekuje da naredne sezone dvadesetak puta zatrese mreže u Superligi. Siguran sam da je u najužem krugu kandidata za najboljeg strelca sezone 21/22, nakon proleća koje ga je vratilo u život.

Zoran Šećerov (Ekspres)

5 bodova – Stefan Šapić

Najstandardniji i sa zadivljujućim učinkom. Njegovi golovi doneli su bitne bodove. Preskočio je, čini mi se, samo jedan meč.

4 boda – Marko Docić

S njim i bez njega Čukarički nije isti tim. Da nije bilo povrede sasvim je izvesno da bi ovo bila njegova sezona.

3 boda – Srđan Mijailović

Majstor zahvaljujući kome je Čukarički dobio u igri novu vrednu dimneziju. Sjajan momak, saigrač i igrač u koga se možete pouzdati.

2 boda – Đorđe Jovanović

Golgeter po meri Čukaričkog.

1 bod – Stefan Kovač

Za trenera zahvalan igrač koji ne odustaje i ne posustaje. Daje maksimum i kad mu ne ide.

Dimitrije Nišavić (Hotsport)

5 bodova – Stefan Čolović

Smatram da on predstavlja odlično pojačanje za ekipu Čukaričkog. Dugo je bio u domaćem fudbalu, zatim otišao u inostranstvo i još više napredovao. Mislim da je on igrač koji može da prelomi utakmicu.

4 boda – Đorđe Jovanović

Izuzetno talentovan fudbaler koji može da igra na visokom nivou. Mlad je, a već ima ogromno iskustvo. Brzo se adaptirao i mreže protivnika nisu mirovale.

3 boda – Srđan Mijailović

Mislim da je šef stručnog štaba u njemu dobio baš ono što je nedostajalo ekipi. Snažan i fizički odlično spreman igrač. Dobro se kreće i na zavidnom nivou prati protivničke ofanzivce. Još kad je nastupao za Crvenu zvezdu videlo se da se radi o sjajnom igraču.

2 boda – Marko Docić

Srce i duša ekipe. Sjajan tehničar i kreator. Mislim da bi pokazao još mnogo više da nije bilo povrede.

1 bod – Đorđe Petrović Definitivno je pokazao da može mnogo. Golmani često dođu do izražaja kasnije u odnosu na igrače. Đorđe je veoma mlad, a već je skrenuo pažnju na sebe.

Jovana Guzijan (Arenasport)

5 bodova – Marko Docić

Kapiten, najbolji igrac i čovek od koga je sve kretalo, pogotovo u napadu Čukaričkog.

4 boda – Đorđe Petrović

Iako veoma mlad, jedan od najboljih golmana u Srbiji.

3 boda – Danilo Pantić

Pokazao klasu i kad je raspolozen i zdrav, igrač je sa najviše lucidnosti u napadu Čuke.

2 boda – Đorđe Jovanović

Dao dosta bitnih golova i pokazao da je veliko pojačanje Čukaričkog u prethodnoj polusezoni.

1 bod – Stefan Čolović

Došao kao veliko pojačanje, to je i pokazao. Jedan od najboljih igrača u Srbiji u igri „jedan na jedan“.

Redosled posle prvog dana:

14 bodova – Marko Docić

10 bodova – Đorđe Petrović

9 bodova – Stefan Šapić

9 bodova – Đorđe Jovanović

6 bodova – Srđan Mijialović

6 bodova – Stefan Čolović

3 boda – Danilo Pantić

2 boda – Veljko Birmančević

1 bod – Stefan Kovač

Komentari (0)

Napiši Komentar