VESTI FK Čukarički

Novak Mićović pred Mladost: Lučanci su uvek opasni-NovakMićović-

Novak Mićović pred Mladost: Lučanci su uvek opasni

Blistao je golman Čukaričkog Novak Mićović u duelu Omladinskih selekcija Srbije i Italije u Kasten Di Sangru, sačuvao je svoju mrežu protiv Azura, na kraju se radovao trijumfu protiv vrlo atraktivnog rivala (1:0).

- Bilo je odlično protiv Italijana, imaju nekoliko igrača koji već nastupaju u Seriji A, a uspeli smo da ih savladamo u gostima. Mreža nam je ostala netaknuta, na kraju je saigrač iz Čukaričkog Viktor Rogan uspeo da nam donese trijumf. Drago mi je da je baš on postigao gol, značiće nam svima ova utakmica na polju samopouzdanja pred nastavak sezone – kazao je Novak Mićović, čuvar mreže Brđana.

Prvi naredni izazov za ovog 19-godišnjeg momka biće gostovanje u Lučanima, ekipi Mladosti, koja je prikovana za dno tabele.

- To je samo splet okolnosti na početku šampionata. Mladost ima vrlo dobar, prilično iskusan tim. Siguran sam da će protiv nas, posebno zbog stanja na tabeli i činjenice da su domaćini, krenuti jako i agresivno od starta. Na nama je da im na isti način odgovorimo, njihova želja na terenu ne sme da bude veća od naše. Samo na taj način možemo do pozitivnog rezultata i pobede u Lučanima – naglasio je Mićović.

Brđani su u prethodnom periodu bili lišeni usluga nekoliko prvotimaca, ali su rekovalescenti na najbolji mogući način iskoristili pauzu.

- Naravno da su nam igrači tog kvaliteta koji poseduju Puškarić, Stevanović, Kovač, endiaje, Tošić i Nikčević prilično nedostajali. Ali, morali smo bez njih, i izdržaćemo koliko još bude bilo potrebno. Drago mi je da su svi počeli da treniraju, da će uskoro, neki od njih već od meča protiv Mladosti, biti u konkurenciji za tim. Siguran sam da ćemo sa njima biti još jači u nastavku sezone, u kojem nas očekuje mnoštvo teških mečeva.

Mićović je po prvi put svoju mrežu sačuvao netaknutom u remiju protiv niškog Radničkog na Banovom brdu (0:0), potom je isto učinio u pobedi protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu (3:0).

- Došle su te dve utakmice u kojima nisam primio gol, mnogo mi je to značilo na polju samopouzdanja. Na ličnom planu sam prezadovoljan kako je sve krenulo ove sezone. Ipak imam žestoku konkurenciju i svestan sam kvaliteta Belića i Petrovića. I pre svega, imam privilegiju da su takva dva čoveka, uz naravno trenera golmana Olivera Kovačevića uz mene i da mi pružaju podršku – zaključio je Novak Mićović, koji je za Čukarički branio u pet navrata.

Komentari (0)

Napiši Komentar