VESTI FK Čukarički

Nikola Čolić: Sada je sve mnogo lakše-NikolaČolić-

Nikola Čolić: Sada je sve mnogo lakše

Čukarički je pobedom startovao na pripremama u Antaliji, u prvom kontrolnom meču u Turskoj Brđani su slavili protiv ruskog drugoligaša Kubana iz Krasnodara. Strelac jedinog, odlučujućeg gola bio je Nikola Čolić, koji je pogodio posle duge akcije u 33. minutu meča.

Čolić je u Čukarički došao na početku sezone, jedan je od momaka na koje u klubu sa Banovog brda ozbiljno računaju. U grupi je mladih momaka, kojih u prvom timu belo-crnih ima poprilično. U prvom delu sezone talentovani ofanzivni vezista stigao je da odigra i 13 utakmica, od toga dve evropske, ali bi on tek trebalo da se ustali u prvom timu. Pripreme u Antaliji mogle bi da mu umnogome pomognu u tom cilju.

- Ovde je sve zaista fantastično, uslovi su fenomenalni. Od hotela, terena, svega ostalog što nam je potrebno na pripremama. Bio sam prethodno dva puta sa Partizanom i Teleoptikom u Turskoj, generalno ovde je sve vrhunski, ali mislim da su sada uslovi koje Čukarički ima na još jednom višem nivou – kazao je Čolić.

Nikola je bio strelac jedinog gola u susretu protiv Kubana, za koji kaže da je bio vrlo dobra provera za njegov tim, već drugog dana priprema u Antaliji.

- Malo su noge bile “teške”, igrali smo dan posle puta, ali smo zadovoljni i igrom i rezultatom. Kod gola, Kristijan Belić je poslao dugu loptu, bilo je dosta odbitaka, lopta je u jednom trenutku došla do mene, bio sam u dobroj poziciji, gađao drugi ugao i pogodio.

Čoliću je ovo tek prva sezona u Čukaričkom, priznao je mladi fudbaler rodom iz Sopota da je na zimskim pripremama sve mnogi lakše.

- Došao sam na početku sezone, pripreme na Bledu u Sloveniji su mi bile prve sa Čukaričkim. Uvek je teško kad se promeni sredina, treba malo vremena za navikavanje. Najviše vremena provodim sa Jovanom Lukićem, koji mi je i cimer. Znamo se već dugo, šest-sedam godina, još iz mlađih kategorija Partizana. Družimo se i van terena, a i na terenu se odlično razumemo, igramo zajedno u veznom redu.

Čolić se nada da će u drugom delu sezone još više igrati, uz napomenu da je trener taj koji odlučuje o sastavu.

- Na meni je da radim naporno na svakom treningu, da se trudim i čekam svoju šansu. Naravno, trener je taj koji odlučuje ko će igrati, a nadam se da ću imati još više prostora nego što je to bio slučaj u prvom delu sezone.

Saša Ilić i Nikola Čolić su u istom trenutku bili u Partizanu, ali u trenutku kad je sadašnji šef struke završavao igračku karijeru, vezista Čukaričkog bio je u mlađim kategorijama crno-belih.

- Na moju veliku žalost, nisam stigao u prvi tim kad se Saša Ilić opraštao od igračke karijere. Bio sam tada na prelasku iz kadeta u omladince, ali svi mi smo znali ko je i šta je Saša Ilić. Legenda Partizana i srpskog fudbala, čast mi je da su nam se putevi sada ukrstili i da me baš on trenira.

Istakao je Čolić da u Čukaričkom ima od koga da uči i na terenu, ne samo od stručnog štaba, već i od iskusnijih prvotimaca.

- Slušam i upijam njihove savete, trudim seda moj posao radim najbolje što mogu. Konkretno, igram na poziciji na kojoj i Kajević, od njega najviše mogu da naučim.

Vezista Brđana ističe da Čukaričkom neće biti lako na proleće, iako su trenutno čvrsto na trećoj poziciji.

- Neće nam uopšte biti lako u drugom delu sezone, i pored činjenice da imamo osam bodova prednosti. Pred nama je još 16 kola, od toga sedam u plej-ofu, neće biti lake utakmice. Iako sam mlad igrač, volim pritisak, navikao sam na to, takvi susreti imaju dodatnu draž za svakog fudbalera.

Brđani gotovo da nisu menjali tim, a to bi mogla da bude jedna od najvećih prednosti tima Saše Ilića na proleće.

- Već se svi vrlo dobro poznajemo, uigrani smo. Bilo bi dobro da bude što manje odlazaka, s obzirom da bi u tom slučaju svima nama bilo lakše da dođemo do željenog rezultata. Videlo se to i u prvoj utakmici u Antaliji.

Na kraju, Čolić je lakonski odgovorio na pitanje koji je njegov najveći kvalitet u igri, kao i na to ko su mu idoli na fudbalskom terenu.

- Brzina, tehnika, agresivnost, dribling “jedan na jedan” i šut... Najviše gledam Kutinja, slične smo građe, stila igre... Što se tiče reprezentacije Srbije, svakako Dušan Tadić, ne treba da objašnjavam zbog čega.

Čukarički će u sredu odigrati drugi kontrolni meč, rival će biti slovenačka Mura. Potom slede dueli protiv ruske Alanije (29. januar), Dunajske Strede (31. januar), te ukrajinskih timova Dinamo Kijev (2. februar) i Ingulec (3. februar).

Komentari (0)

Napiši Komentar