VESTI FK Čukarički

Nikola Čolić: Nedostajao je samo gol protiv Sumgaita, moramo to da popravimo u revanšu-NikolaČolić-

Nikola Čolić: Nedostajao je samo gol protiv Sumgaita, moramo to da popravimo u revanšu

Čukarički nije stekao prednost posle prvog meča drugog kola kvalifikacija i duela sa Sumgaitom (0:0). Na Banovom brdu golman gostiju Bajramov bio je centralna figura meča, pa će oba tima krenuti od nule u revanš susretu u Sumgaitu, narednog četvrtak (20 časova po lokalnom, 18 po srpskom vremenu).

Mladi, 18-godišnji Nikola Čolić odigrao je protiv Azerbejdžanaca prvi evropski susret, bio mu je ovo ujedno i debi za prvi tim Čukaričkog. Za pola sata na terenu nekadašnji prvotimac Partizana je mnogo toga pokazao, a malo je nedostajalo i da upravo on donese trijumf Brđanima.

- Ostaje žal zbog propuštene prilike, smatram da smo trijumf zaslužili. Bili smo dominantna ekipa, stvarali smo šanse, ali jednostavno bila je ovo jedna od onih utakmica u kojima lopta neće u gol. Mogao sam i ja da rešim pitanje pobednika u dva navrata, u drugom slučaju bolja varijanta je bila da šutiram, odlučio sam se da probam da asistiram – pojasnio je Nikola Čolić.

Ofanzivni vezista ipak smatra da je Čukarički kvalitetniji od Sumgaita.

- Definitivno smo bolja ekipa, ali to moramo da dokažemo na terenu. Imali smo dosta prilika, ali nedostajala nam je smirenost u završnici. Ukoliko to popravimo i ukoliko budemo koristili prilike u revanšu, neće biti problema – kazao je Čolić, koji je još dodao:

- Znamo šta nas čeka, koliki put treba da pređemo, znamo kakvi će biti vremenski uslovi u Azerbejdžanu. Ali, spremni smo na sve, polako „nameštamo“ glavu za taj meč, a siguran sam da ništa ne može da nas iznenadi. Značilo nam je i to što smo odložili meč u Novom Pazaru, tako da je fokus samo na evropskom susretu.

Meč na stadionu na Banovom brdu odigran je u sjajnoj atmosferi, ljubitelji fudbala očigledno su se uželeli susreta na evropskom nivou.

- Prelepo je bilo igrati pred publikom, to je najlepši utisak sa čitave utakmice. Hvala im na podršci, mnogo nam je to svima značilo, a naravno daleko je lepše igrati u takvom ambijentu nego kad su tribine prazne.

O eventualnom plasmanu u treće kolo i narednom protivniku Čolić nije želeo da priča.

- Fokus je samo na utakmici u Sumgaitu, a ukoliko odradimo posao onako kako treba, tek onda možemo da pričamo o Hamarbiju ili Mariboru. Ponavljam, najbitnije je da popravimo ono što nije valjalo, a to je završnica, biće nam potrebno mnogo više koncentracije, moramo da zadržimo smirenost – istakao je Čolić.

Komentari (0)

Napiši Komentar