VESTI FK Čukarički

Nikola Ćirković: Uvek je teško u Ivanjici-NikolaĆirković-

Nikola Ćirković: Uvek je teško u Ivanjici

Poslednje gostovanje u sezoni Čukarički će imati u Ivanjici, gde će odigrati meč 37. kola Super lige Srbije protiv Javora (subota, 13,30 časova). Brđani će u ovaj susret, za razliku od rivala, ući bez rezultatskog imperativa, ali sa ogromnom željom da se do kraja bore za treće mesto koje trenutno pripada Vojvodini.

Belo-crni po tradiciji igraju teške mečeve u Ivanjici, gde su poslednji put slavili 2013. godine. Strelci u trijumfu od 2:0, pre osam godina, bili su Dragoljub Srnić i Stojiljković. U poslednjem susretu na stadionu kraj Moravice pobednika nije bilo, tada je Tedić dva minuta pre kraja Čukaričkog obezbedio bod (2:2).

- Uvek je bilo tvrdo u Ivanjici, i sa Čukaričkim, i kad sam ranije gostovao Javoru sa prethodnim timovima. Tamo je teren specifičan, uži je od ostalih, a domaćin se tome odlično prilagodio. Gaje tvrd stil fudbala, sa dosta centaršuteva, postigli su veliki broj golova posle prekida, to im je svakako najjače oružje. Pritisak će biti na njima, pobeda je Javoru potrebna u borbi za opstanak, mi smo svakako rasterećeniji, ali sa velikim motivom da trijumfalno završimo sezonu – kazao je desni bek Čukaričkog Nikola Ćirković, koji je potom dodao:

- Javor ima izuzetno visoku ekipu, ali smo i mi vrlo dobri u prekidu. Docić je imao mnoštvo asistencija, nekoliko puta smo na taj način dolazili do pobeda u vrlo bitnim mečevima. Imamo dovoljno aduta da im pariramo i u tom segmentu igre.

Na Banovom brdu respektuju ekipu Javora, u kojoj je jedno ime dobro poznato igračima Čukaričkog.

- Luka Luković je, bez ikakve dileme, najbolji pojedinac u Javoru. Sjajan je igrač, od njega nam preti najveća opasnost, poznajemo ga vrlo dobro, bio je naš saigrač. Odigrao je odličnu sezonu, ako njega zaustavimo biće nam mnogo lakše u Ivanjici – istakao je Ćirković.

Desni bek Čukaričkog je ove sezone delio minutažu sa Miladinom Stevanovićem. Kako se sezona bližila kraju, tako se nekadašnji zlatni Orlić sa Novog Zelanda ustalio u startnoj postavi.

- Igrao sam u prvom delu i na početku drugog dela sezone. Posle toga je Miladin zauzeo mesto u startnoj postavi. Bitno je da imamo zdravu konkurenciju, tako da nema nikakvih problema. Naprotiv, najbolji smo drugari, ujedno i cimeri na putovanjima.

Čukarički je obezbedio plasman u Evropu i na taj način je ispunio cilj za ovu sezonu. Ćirković je istakao da je prezadovoljan onim što su on i saigrači uradili.

- Privodimo kraju prilično uspešnu sezonu, koja gotovo da ne može da bude bolja. Obezbedili smo plasman u Evropu dosta ranije, uz to klub je afirmisao mnoštvo mladih igrača, po čemu je već duže vreme Čukarički prepoznatljiv. Klub je bio uspešan na svim poljima, pa će posle godinu dana pauze ponovo evropski timovi gostovati na Banovom brdu – zaključio je Nikola Ćirković, koji je za Čukarički odigrao 55 mečeva.

Komentari (0)

Napiši Komentar