VESTI FK Čukarički

Neverovatne brojke Stefana Šapića: Od prethodnih 85 mečeva u Super ligi igrao 84 za Čukarički-StefanŠapić-

Neverovatne brojke Stefana Šapića: Od prethodnih 85 mečeva u Super ligi igrao 84 za Čukarički

Stefan Šapić je za Čukarički debitovao još 27. marta 2016. godine, kad je u Lučanima ušao u igru u 84. minutu. Bila je to nagrada od tadašnjeg šefa struke Zorana Popovića za jednog od najboljih igrača u generaciji Mihajla Jurasovića, koja je na Banovo brdo donela šampionski pehar u Omladinskoj ligi Srbije.

Dugo je potom visoki štoper čekao šansu, prethodno se kalio u Prvoj ligi Srbije u dresu beogradskog Sinđelića. Posle debija te 2016. godine, odigrao je Šapić tek poslednji minut prvog meča u sezoni 2018/19 protiv Zemuna, a potom je po prvi put u startnoj postavi bio protiv Proletera, 18. avgusta 2018. godine. I to sticajem okolnosti, s obzirom da je iskusni Darko Puškarić nekoliko sati pred taj duel dobio visoku temperaturu.

Položio je tada ispit Šapić kod trenera Sima Krunića, ali je i narednih sedam mečeva ostao na klupi. I potom je ponovo bio starter 27. oktobra 2018. godine, protiv Radnika u Surdulici. A od tada je krenula neverovatna serija najvišeg igrača Super lige. Odigrao je Šapić svih 25 mečeva u ostatku te sezone u Super ligi, samo jednom nije bio starter, ali je i tada ušao u igru posle povrede Miladina Stevanovića.

Taj niz Šapić je produžio u sezoni 2019/20, u kojoj je odigrao prvih 27 mečeva u Super ligi za Čukarički. Dakle, čak 52 puta uzastopno sastav Brđana nije mogao da se zamisli bez dvometraša iz Žarkova. „Poštedu“ je Šapić dobio kad ekipa više nije imala šanse da se domogne mesta u Evropi, pa je ostao na klupi protiv Inđije, ali je potom odigrao i poslednja dva susreta u toj sezoni, prekinutoj zbog pandemije korona virusa.

Ove sezone ništa novo. Čukarički je odigrao svih 30 susreta za belo-crne, zamenjen je samo jednom, u 80. minutu meča protiv Mačve, kad je njegov tim već vodio sa 3:0... I kad se sve to sabere, statistika Stefana Šapića je zaista fascinantna!

Dakle, u prethodnih 85 mečeva koje je Čukarički odigrao u Super ligi, Šapić je nastupio u 84 utakmice, propustio je samo pomenuti meč protiv Inđije, rezultatski ne preterano bitan za ekipu u tom momentu. Od 84 utakmice u kojima je igrao, samo jednom nije bio starter, a treneri kod kojih je igrao (Simo Krunić, Aleksandar Veselinović i Dušan Đorđević), iz igre su ga izvodili tek dva puta!

Za sve to vreme štoper Čukaričkog nije imao problema sa žutim kartonima, odnosno suspenzijom. Naravno, niti jednom Šapić nije dobio crveni karton, a javno je opomenut za 84 utakmice samo osam puta, ove sezone u dva navrata. U međuvremenu za Brđane je postigao deset golova, zaključno sa pobedonosnim u Novom Sadu u 92. minutu u utakmici protiv Proletera (1:0).

Komentari (0)

Napiši Komentar