VESTI FK Čukarički

Nerešeno u derbiju kola između Čukaričkog i Radničkog-LukaStojanović,MiladinStevanović-

Nerešeno u derbiju kola između Čukaričkog i Radničkog

Čukarički – Radnički (Niš) 1:1 (1:1)

Strelci: 1:0 – Stojanović u 23, 1:1 – M. Stevanović u 29. autogol.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Srđan Jovanović. Pomoćnici: Uroš Stojković i Srđan Milutinović. Žuti kartoni: Bogosavac, Stojanović, Docić (Čukarički), Grbić, Ranđelović, Noma, Stanisaljvević (Radnički).

ČUKARIČKI: N. Stevanović (od 46. Belić), M. Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Đorđević, Docić, Ovusu, Stojanović, Birmančević (od 74. Kajević), Tedić (od 76. Mudrinski).

RADNIČKI: Ristić, Todorovski, Crnomarković, Pankov, Stanković, Noma, Drinčić, Haskić, Grbić (od 70. Bondarenko), Mrkić (od 60. Ranđelović), Nikodijević (od 33. Stanisavljević).

U derbi meču sedmog kola Super lige Srbije Čukarički i Radnički su odigrali nerešeno – 1:1, u veoma dinamičnom i zanimljivom susretu. Već u prvom minutu Čukarički je imao dva udarca na gol rivala. Najpre je posle greške odbrane Nišlija pokušao Ovusu, Ristić je izbio loptu u korner. Pokušao je direktno iz kornera Docić, ali je Ristić još jednom otklonio opasnost.

U trećem minutu prva prilika za goste, posle ubacivanja sa leve strane Mrkić je bio u idealnoj poziciji, ali je promašio loptu. U 13. minutu još jedna šansa za Radnički, ubacio je loptu iz slobodnog udarca Drinčić, ali je na drugoj stativi zakasnio Grbić.

Samo minut kasnije fantastična prilika za domaće, Birmančević je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, uputio povratni pas, Stojanović je propustio loptu, a Tedić je iz odlične pozicije sa pet metara, očajno šutirao, pravo u golmana Ristića.

Čukarički je poveo u 23. minutu, bio je to odličan prodor po desnoj strani, potom i centaršut Miladina Stevanovića, te egzekucija glavom Luke Stojanovića – 1:0. Samo šest minuta kasnije Radnički je izjednačio, i to autogolom Miladina Stevanovića. Konfuzno je reagovala odbrana Čukaričkog pred svojim golom, ispostavilo se na kraju da je desni bek belo-crnih zatresao sopstvenu mrežu – 1:1.

Nije bilo uzbuđenja sve do prvog minuta nadoknade prvog poluvremena. Tada je iz slobodnog udarca sa 25 metara pokušao Docić, ali je živi zid gostujućeg tima taj pokušaj izblokirao. U trećem minutu nadoknade dobra akcija Čukaričkog preko desne strane, Ovusu je lepo proigrao raspoloženog Stojanovića, a ovaj je šutirao sa 18 metara za malo preko gola Radničkog.

Na poluvremenu trener Čukaričkog Krunić morao je da izvrši prinudnu izmenu, umesto povređenog golmana Nemanje Stevanovića na teren je poslao Belića. Posle dva minuta domaći su imali prvu priliku u nastavku, posle prodora Ovusua lopta je došla do Puškarića, ali je štoper Čukaričkog loše šutirao.

U 51. minutu odličan pokušaj Ovusua, šutirao je sa 17 metara, golman Ristić je krajnjim naporom izbio loptu u korner. Gosti su zapretili posle kornera koji je vrlo dobro izveo Stanisavljević, Haskić je ostao usamljen, ali je glavom šutirao pored gola domaćih.

Stojanović je u 64. minutu uputio maestralan pas preko polovine terena, Ovusu je pobegao čuvarima, pa uposlio Birmančevića, koji je inteligentno šutirao u drugi golmanov ugao, ali se na pravom mestu našao Pankov, koji je sprečio siguran pogodak.

Pokušao je četiri minuta kasnije agilni Ovusu, ponovo je vukao loptu skoro do ivice šesnaesterca, ali je njegov lopta posle njegovog šuta otišla visoko preko gola Nišlija. Idealnu priliku imali su gosti u 78. minutu, Haskić je prevario čuvare na desnoj strani, ušao u šesnaesterac, potom majstorski uputio povratni pas ka Stanisavljeviću, koji je na 15 metara natrčao na loptu, a ona je posle njegovog šuta prohujala pored stative gola domaćih.

U 84. minutu udarac sa 25 metara je oprobao Đorđević, golman Radničkog Ristić je krajnjim naporom odbranio. Imali su domaći dobru priliku i u prvom minutu nadoknade, ali je Mudrinski sa 12 metara bio za malo neprecizan.

Komentari (0)

Napiši Komentar