VESTI FK Čukarički

Nenad Mirosavljević: Na Rakonjca najozbiljnije računamo-MarkoRakonjac-

Nenad Mirosavljević: Na Rakonjca najozbiljnije računamo

Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević izrazio je zadovoljstvo posle potpisivanja novog ugovora sa Markom Rakonjcem. Crnogorski napadač produžio je saradnju sa belo-crnima na još četiri godine, a na taj način klub je pokazao da na njega najozbiljnije računa u narednom periodu.

- Nastavili smo našu praksu da sa igračima iz omladinske potpisujemo ugorove, na njih najozibljnije računamo. Rakonjac je jedan u nizu takvih igrača, a za njega smatramo da će u budućnosti biti jedan od oslonaca ekipe, možda i startni špic u narednoj sezoni – istakao je Mirosavljević.

Rakonjac je sezonu proveo na pozajmici u članu Srpske lige grupa „Beograd“, IMT-u, gde je bio najbolji strelac tima koji je suvereno izborio plasman u Prvu ligu Srbije.

- Posle omladinskog staža poslali smo Rakonjca na pozajmicu u IMT, sa kojim imamo odličnu saradnju. Želja nam je bila daigra seniorski fudbal, a on je to na najbolji mogući način iskoristio i svojim igrama se preporučio, na njega najozbiljnije računamo.

Prema ranijim najavama, u narednoj sezoni će klubovi u Super ligi Srbije morati da imaju u startnoj postavi najmanje dva igrača do 21 godine starosti, rođenih posle 1. januara 1999. godine. U toj konkurenciji biće i Marko Rakonjac.

- Nas to ne dodiruje, naprotiv. Mi već sad imamo četiri-pet igrača do 21 godine. Pozdravljamo takvu odluku Fudbalskog saveza Srbije, taj potez se u nekim drugim ligama ispostavio kao vrlo dobar. Rumuni su prvi uveli takvo pravilo, a u međuvremenu je njihova reprezentacija u tom uzrastu postala vicešampion Evrope. Dobro je za naš fudbal i mlade igrače da bar dvojica igrača do 21 godine počnu svaki meč, biće to na korist svih – istakao je Mirosavljević.

Komentari (0)

Napiši Komentar