VESTI FK Čukarički

Nenad Filipović: Imamo samopouzdanje, verujemo da možemo-NenadFilipović-

Nenad Filipović: Imamo samopouzdanje, verujemo da možemo

Čukarički će poslednji evropski meč ove sezone odigrati protiv Genka u Belgiji (četvrtak, 18,45 časova). Jedan od najiskusnijih u ekipi sa Banovog brda golman Nenad Filipović dan pred utakmicu izrazio je uveravanje da će njegov tim odigrati dobar meč, kao što je to bio slučaj protiv Fiorentine i Ferencvaroša.

- Pred nama je lepa utakmica. Prvi put sam u Belgiji i na ovom stadionu. Nadam se da će svi uživati u meču od publike, do igrača. Za nas ovaj duel nema rezultatski značaj, ali ćemo pokušati da se predstavimo u najboljem svetlu. U prethodnim utakmicama pokazali smo da posedujemo kvalitet, iako se to ne vidi na tabeli. Protiv Fjorentine i Ference u Leskovcu su svi videli da možemo da igramo i sa ekipama ovog renome. Nadam se da će nam rezultat u poslednjem meču ići na ruku – istakao je Nenad Filipović, golman Čukaričkog.

Analizirao je prvi čuvar mreže Brđana ofanzivnu liniju Genka, a i sam je konstatovao da opasnost bukvalno preti sa svih strana.

- Genk ima dobre individualce, neće biti lako sprečiti sve to, spreman sam da odgovorim na sve izazove na najbolji mogući način.

Bez obzira što u pet utakmica nisu osvojili ni bod, Brđani se nadaju da mogu do pozitivnog rezultata protiv Genka.

- U poslednje četiri utakmice smo izgledali dobro, a i prošla je adaptacija na ovo takmičenje, samo da nastavimo ovako. Kolektiv je na kraju taj koji izbacuje pojednica i rezultat.

Kao da je nešto „kliknulo“ kod igrača Čukaričkog, posle četiri vezana poraza, usledila je uzlazna linija, a sada već svi govore da su se Brđani vratili na stare staze.

- Ništa se svepcijalno nije desilo kod nas. Šef je i ranije govorio da će rezultat doći jednog dana. I to se desilo. Sada lestvicu ne bismo smeli da spuštamo. Na dobrom smo putu da ostavimo i ovde dobar utisak. Nećemo spuštati ritam ni danas.

Iako niko ne veruje da Čukarički može da iznenadi Belgijanci, u ekipi sa Banovog brda sa velikim samopouzdanjem pristupaju meču.

- Imamo samopozuzdanje i veru da možemo da napravimo senzaciju u Evropi. Žao mi je što se to nije desilo ranije. Onda bi utakmica sa Genkom imala značaj. Ne idemo spuštenog grarda, već da se pokažemo u najboljem svetlu – zaključio je Filipović.

Komentari (0)

Napiši Komentar