VESTI FK Čukarički

Nemanja Stevanović: Neka i protiv Spartaka bude 1:0 za nas-NemanjaStevanović-

Nemanja Stevanović: Neka i protiv Spartaka bude 1:0 za nas

Prvi meč posle pauze prijao je igračima Čukaričkog, na teškom gostovanju i specifičnom terenu, posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, savladan je Voždovac (3:1). Ovo je već druga pobeda u gostima Brđana, koji podjednako dobro igraju i kod kuće i na strani.

Stvarali su mnogo problema Voždovčani ekipi Sime Krunića, ali je pitanje da li bi se njihova mreža uopšte zatresla da nije bilo jedanaesterca. Kad već pominjemo odbranu, Brđani imaju jednu od najstandardnijih, sa vrlo dobrim učinkom, u osam mečeva primili su šest golova. Epitet igrača utakmice na krovu Tržnog centra poneo je golman belo-crnih Nemanja Stevanović.

- Iza nas je veoma teška utakmica, imali smo imperativ pobede, pre toga smo protiv Crvene zvezde i niškog Radničkog osvojili samo jedan bod. Pobeda nam je bila potrebna za priključak za vrh tabele, uspeli smo da preokrenemo, što je velika stvar za nas. Tokom cele sezone ekipa igra dobro, primamo malo golova. Ovaj put sam imao dve-tri intervencije, pa je bila malo uočljivija moja partija, zadovoljan sam kako sam branio. Pogodio sam stranu i kod jedanaesterca, ali je šut Lukovića bilo nemoguće odbraniti. Trener ima poverenja u zadnju liniju tima, veoma je bitno kad ekipa igra duži period zajedno, a mislim da mu mi vraćamo na najbolji mogući način. Biće to sve bolje i bolje – obećao je Stevanović.

Naredni rival je Spartak, ekipa koja je predstavljala Srbiju u Evropi, eliminisala je Spartu iz Praga, ali je u domaćem prvenstvu u donjem delu tabele. Svi u Čukaričkom su svesni činjenice da Subotičani zaslužuju mnogo više.

- Jako su dobra ekipa. Odrazilo se na njihove rezultate to što su igrali u Evropi, nisu najbolje startovali u Super ligi. Nemaju veći fond igrača na raspolaganju, odnosno klupu, ali su izuzetno kvalitetni, zaslužuju respekt. Mi idemo na pobedu, nadam se da ćemo upisati tri nova boda.

Da li su mečevi u kojima ste izraziti favoriti najteži?

- Jesu. Pokazalo se to i protiv Proletera i Mačve, na jedvite jade uspeli smo da dođemo do pobeda. Ništa lakše nam neće biti ni sutra, ali moramo da pobeđujemo ako želimo u Evropu – istakao je Stevanović.

Protiv Proletera i Mačve na Banovom brdu Čukarički je slavio sa po 1:0. Da li bi biste prihvatili da se i meč protiv Spartaka završi istim rezultatom u vašu korist?

- Naravno! – lakonski je zaključio golman Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar