VESTI FK Čukarički

Nemanja Stevanović: Moraćemo mnogo bolje protiv Zvezde-NemanjaStevanović-

Nemanja Stevanović: Moraćemo mnogo bolje protiv Zvezde

Posle pet kola Super lige Srbije Čukarički je jedan od tri neporažena kluba, trenutno na trećoj poziciji, sa 11 osvojenih bodova. U narednom kolu Brđani će gostovati šampionu Crvenoj zvezdi na stadionu “Rajko Mitić”, biće to derbi dosadašnjeg dela šampionata.

U pet kola Čukarički je primio samo dva gola. U poslednja četiri, na kojima je mrežu čuvao Nemanja Stevanović svega jedan, i to u 90. minutu meča u Bačkoj Palanci (1:1). I protiv novosadskog Proletera u minuloj rundi mreža Čukaričkog ostala je netaknuta, a velike zasluge idu upravo na račun Stevanovića, koji je u nekoliko navrata odlično intervenisao pred svojim golom.

- Iskren da budem, po šansama i igri pitanje je da li smo zaslužili pobedu protiv Proletera, možda je nerešen ishod bio najrealniji. Isto tako, u prethodnom kolu kad smo remizirali protiv Bačke trebalo je da pobedimo, sada nam se to vratilo, tako da su četiri boda iz ta dva meča sasvim realna. Na tri od četiri meča ove sezone nisam primio gol, ali to je zasluga mojih saigrača, kompletno od napadača do odbrane. Istakao bih mladog Šapića, koji je bio odličan na debiju, on je budućnost Čukaričkog. Proleter je dobra ekipa, niko se protiv njih neće naigrati ove sezone – pohvalio je rivala Stevanović, a potom je još dodao:

- Moraćemo mnogo bolje protiv Zvezde na njihovom stadionu. Nedostajalo nam je nekoliko igrača, Kiso na sredini terena, opet pohvalio bih i Zorića kako je ušao u meč. Ističe Stevanović da se lako odlučio za povratak na Banovo brdo. - Za minut sam se dogovorio sa predsednikom kluba Galetom. Čukarički, sa takvom organizacijom kakvu ima, se ne odbija. Dogovorili smo pozajmicu na godinu dana, pa ćemo videti za dalje.

Imao je nekoliko zapaženih mečeva Stevanović u Partizanu, ali je priznao da je trenutno Vladimir Stojković, čuvar mreže reprezentacije Srbije neprikosnoveni “broj jedan”.

- Branio sam u Partizanu sedam mečeva, zaključno sa finalom Kupa Srbije, u kojem smo osvojili trofej pobedom nad Crvenom zvezdom. Potom sam prosleđen na pozajmicu Radu, bio sam tamo pola godine. Imam želju da se vratim u Partizan, imam još dve godine ugovora. Jasno mi je da je tamo jaka konkurencija, I da iskreno dok je Stojković u Humskoj nema ni potrebe da se vraćam – iskreno će Stevanović, koji je još dodao:

- Ni u Čukaričkom nije ništa manja konkurencija. Belić je odličan, iskusan golman i drago mi je da je tako. To i mene motiviše da dajem više na treninzima.

Prisetio se Stevanović kako je sve krenulo u Čukaričkom, i to kad je bio na izlaznim vratima kluba. Debitovao je za Brđane u Kruševcu protiv Napretka 9. avgusta 2014. godine, u tom meču odbranio je dva jedanaesterca!

- Slučajno sam dobio šansu tada. Pre tog meča prvi golman je imao četiri žuta kartona, drugi nije bio u konkurenciji, meni je zapalo da počnem duel protiv Napretka. Iskreno, hteo sam pre toga da idem iz kluba, ali se tada sve promenilo.

Nije mogao Stevanović a da ne pomene Milana Ševa, kojeg smatra svojim “fudbalskim ocem”.

- Pre odlaska u Partizan, u prvom mandatu u Čukaričkom, branio sam na 84 meča. Imali smo veoma dobru ekipu, predvođenu Igorom Matićem, dva puta smo bili treći, osvojili Kup Srbije i došao je trenutak da probam da napravim nešto više. Svestan sam da ima vremena, ne odustajem, znam da ću uspeti! U Čukarički sam došao na poziv Milana Ševa, on me je doveo najpre u Rad, potom sam branio za BASK, pa sam stigao na Banovo brdo. Slobodno mogu da kažem da me je u golmanskom smislu “napravio”.

Stevanović, ruku na srce, nije ni imao mnogo posla u prethodna četiri kola. Ipak, učinak je odličan, za 360 minuta mreža mu se samo jednom zatresla.

- Nije lako kad golmani imaju jednu ili dve intervencije tokom čitavog meča, ali tako sam vaspitavan, da budem koncentrisan svih 90 minuta. Ako primite gol iz te jedne ili dve šanse protivnika, kazaće da ne znate ništa... Opet, to pokazuje da naša odbrana sjajno funkcioniše – zaključio je Stevanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar