VESTI FK Čukarički

Nemanja Belić i Stefan Šapić produžili ugovore sa Čukaričkim!-NemanjaBelić,StefanŠapić-

Nemanja Belić i Stefan Šapić produžili ugovore sa Čukaričkim!

U Čukaričkom misle na budućnost. Ugovore sa klubom sa Banovog brda danas su produžili prvotimci Nemanja Belić i Stefan Šapić. Belić će po slovu ugovora ostati u Čukaričkom još dve i po, a Šapić još četiri i po godine.

– Stefan Šapić je u Čukaričkom već deset punih godina. On je najbolji primer kako jedan igrač treba da iskoristi priliku koja mu se pruži. Došao je kod nas kao dete, sada je već momak, a produžetkom ugovora pokazali smo da ga vidimo kao jednog od oslonca kluba u narednom periodu. U prethodnoj polusezoni izborio se za mesto u timu u konkurenciji Kopitovića, Puškarića i Đurića, a to svakako nije bilo lako. Takođe, Belić će ostati naš golman još najmanje dve i po godine, na obostrano zadovoljstvo – istakao je sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević.

Belić je rođen 24. aprila 1987. godine u Beogradu. U mlađim kategorijama nastupao je za Obrenovac 1905, Radnički iz Obrenovca i OFK Beograd. Kao član Romantičara kalio se u Palilulcu, Sopotu i ponovo obrenovačkom Radničkom. Potom je sa velikim uspehom tri sezone branio za Donji Srem, te još dve za Metalac, pre dolaska u Čukarički 2017. godine. Za Brđane je nastupao na 27 mečeva, a u Super ligi ima ukupno 180 utakmica.

– Isticao mi je ugovor u junu, u klubu su predložili da nastavimo saradnju i to smo učinili na obostrano zadovoljstvo. Oni su pohvalili moj odnos na treninzima i mečevima, ja sam veoma zadovoljan ovde i nije bilo razloga da ne produžimo ugovor – istakao je iskusni Belić.

Stefan Šapić je rođen 27. februara 1997. godine, igra na poziciji štopera. U mlađim kategorijama bio je u Žarkovu i Partizanu, a potom u Čukaričkom još od 2009. godine. Sa omladincima belo-crnih osvojio je šampionsku titulu, nastupao je i u UEFA Ligi mladih. Za prvi tim debitovao je 27. marta 2016. godine, neposredno po potpisivanju prvog profesionalnog ugovora. Jednu sezonu proveo je na pozajmici u beogradskom Sinđeliću, gde je nastupao u Prvoj ligi Srbije. Za Brđane je odigrao ukupno 13 mečeva, od toga ove sezone 11.

– Naravno da sam prezadovoljan potpisom novog ugovora, s obzirom da sam u klubu već deset godina. Izborio sam se za šansu, odigrao desetak utakmica, a ovo je za mene bila najbolja moguća nagrada – kazao je Šapić.

Komentari (0)

Napiši Komentar