VESTI FK Čukarički

Na stadionu Čukaričkog igrani Liga šampiona, Liga konferencija i UEFA Liga mladih!--

Na stadionu Čukaričkog igrani Liga šampiona, Liga konferencija i UEFA Liga mladih!

Stadion Čukaričkog bio je ove sezone domaćin čak tri evropska Kupa! Podatak kakvim teško može da se podiči malo koje fudbalsko zdanje na Starom kontinentu! I još jedan dokaz da sa pravom Čukarički ima epitet najorganizovanijeg kluba u Srbiji.

Najpre se na stadionu na Banovom brdu igrala Liga šampiona, zbog sankcija Evropske unije Belorusi su morali da pronađu lokaciju na kojoj će ugostiti Ludogorec, a izbor Šahtjora iz Soligorska bilo je baš zdanje Čukaričkog. U tom meču odigranom 13. jula u okviru prve runde kvalifikacija za elitno evropsko klupsko takmičenje bugarski prvak slavio je sa 1:0.

Usledilo je premijerno učešće Čukaričkog u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Prvi rival u novouspostavljenom takmičenju Brđanima je bio azerbejdžanski Sumgait, u tom duelu odigranom 21. jula mreže se nisu tresle (0:0), a belo-crni su potom u revanšu izborili plasman u treće kolo.

I na kraju, stadion na Banovom brdu bio je izbor omladinaca Crvene zvezde, koji nastupaju u UEFA Ligi mladih. Crveno-beli su odigrali već dva meča na stadionu Čukaričkog, najpre su 20. oktobra bili bolji od predstavnika Republike Irske, Sent Patriksa (2:0), a potom su i juče nastupali na istom stadionu, protiv italijanskog Empolija bilo je nerešeno (1:1).

Komentari (0)

Napiši Komentar