VESTI FK Čukarički

Momir Mileta: Nije moglo bolje na početku sezone--

Momir Mileta: Nije moglo bolje na početku sezone

Kadeti Čukaričkog su na najbolji mogući način otvorili sezonu, u prvom kolu su slavili ubedljiv trijumf na gostovanju jednom od najvećih rivala, Crvenoj zvezdi sa čak 5:2. Bio je to i debi Momira Milete na mestu šefa struke kadetskog tima. Nekadašnji igrač Čukaričkog, od ove sezone predvodi dečake belo-crnih iz generacije rođene 2005. godine.

- Nije moglo bolje na početku sezone. Kadetska liga je za sve nas nova, za momke koji su u prethodnom periodu igrali uglavnom na teritoriji Beograda. Sada nas čekaju mečevi protiv najboljih timova iz čitave države. Igrali smo po veoma teškom vremenu, a Crvena zvezda nam je bila protivnik po meri. Momci su dobro ušli u utakmicu, taktički i sa psihološkog aspekta bili su izuzetno spremni. To se i videlo na terenu, imali su veliku želju, jak voljni momenat, znali su šta hoće. Meč se u tom pravcu i odvijao i tako je i završen – kazao je Mileta.

U Omladinskoj školi Čukaričkog nije novina da se pobeđuju Crvena zvezda ili Partizan.

- Navikli smo da se ravnopravno nosimo sa njima. Prošle godine smo osvojili ligu u konkurenciji mlađih kadeta, u kojoj su nastupali i večiti rivali.

Kadeti su pripreme počeli pre više od mesec dana, počekom juna, u međuvremenu su boravili i na Zlatiboru.

- Imali smo malo problema, zbog vremenskih uslova, tropske temperature su nas terale da ponekad improvizujemo, pa čak i na Zlatiboru. Ali, pregurali smo sve to, dobro smo radili, pa već sada „ubiremo plodove“. Liga je sada daleko zahtevnija, momci ulaze u fazu gde dolaze do snage, malo se grublje igra, jači su dueli... Ali, sve je to dobro za ove momke, igrač se postaje u duelima sa kvalitetnijim rivalima – kazao je Mileta, koji je potom nastavio:

- Ekipa je manje-više ista. Pojačao nas je Todorović iz „Petrike“, možda bude još nekih novina. Imamo još nekoliko momaka koji su godinu dana mlađi, tu su Adamović, Radojković, Mitrović, već duže vreme sa nama je i Nikša Delibašić koji je to godište.

I u drugom meču u sezoni Čukarički će gostovati, ovoga puta Napretku u Kruševcu (subota, 11 časova).

- Za mene ne postoje lakši i teži rivali. Zvezda je završena priča, okrećemo novu stranicu. U fudbalu nema minulog rada, momci to moraju da shvate i da na taj način razmišljaju. Moraju uvek da daju maksimum – zaključio je Mileta.

Komentari (0)

Napiši Komentar