VESTI FK Čukarički

Mirosavljević: Ponosni smo na 17 reprezentativaca koje ima Čukarički!--

Mirosavljević: Ponosni smo na 17 reprezentativaca koje ima Čukarički!

Čukarički u reprezentativnoj pauzi radi u okrnjenom sastavu. I na to su na vrhu ulice Beogradskog bataljona veoma ponosni. Čak 17 momaka iz ovog kluba je dobilo pozive za razne reprezentativne selekcije tokom prvenstvene pauze.

Naravno da smo ponosni na tu činjenicu, kompletno na sve selekcije, nije mala stvar imati 17 reprezentativaca! To je samo znak da se u klubu odlično radi, da imamo kvalitetne igrače i da taj kvalitet izlazi na vrh kroz razne reprezentativne selekcije – rekao je potpredsednik Čukaričkog Nenad Mirosavljević, koji je potom nastavio:

To je u svakom slučaju, kako klubu, tako i igračima, veliko priznanje. Svaki klub voli da ima reprezentativce, za svakog igrača je velika čast da igra za svoju selekciju, pod zastavom svoje države. A za nas sve zaposlene u Čukaričkom to je podsticaj i znak da radimo dobro.

Dvojica od tih 17 igrača su u seniorskoj selekciji, Darko Zorić i Boris Kopitović će igrati za Crnu Goru u Ligi nacija, protiv Rumunije 7. septembra i tri dana kasnije u duelu sa Litvanijom.

Čestitam im, igrama u klubu su se izborili za poziv u selekciju Crne Gore. Boris dugo igra na standardno visokom nivou, dok je Zorić kuburio sa povredama, ali je iz njih izašao jači, potvrda toga je poziv u reprezentaciju. Dodao bih i da je Asmir Kajević na skeneru tamošnjeg selektora, ali u ovom trenutku fizički nije najspremniji – kazao je Mirosavljević.

Za mladu reprezentaciju Srbije (selekcija do 21 godine), već duže vreme nastupaju Miroslav Bogosavac i Miladin Stevanović. Njih dvojica će i ovoga puta biti stubovi odbrane Orlića, u duelima kvalifikacija za EP protiv Makedonije (7. septembar) i Rusije (11. septembar).

Oni su duže vreme u mladoj reprezentaciji, svojim igrača zaslužili su poziv selektora Gorana Đorovića. Takođe, dodao bih tome da je poziv naknadno stigao i za Aleksandra Đorđevića, koji je eksplodirao od početka ove sezone, u šest od sedam mečeva bio je starter u Super ligi, s obzirom da je tek počeo da igra u prvom timu izvanredno se pokazao! Na žalost, imao je peh, te zbog povrede primicača, iako smo učinili sve da bude suprotno, ovoga puta je morao teška srca da se zahvali na pozivu. No, bitno je da nastavi da igra na istom ili još višem nivou, odnosno da je na skeneru selektora – istakao je Mirosavljević.

Omladinska selekcija Srbije (do 19 godina) igraće na prestižnom turniru „Stevan Ćele Vilotić”, od 5. do 11. septembra. Čukarički u ovoj selekciji ima četvoricu igrača, Dimitrija Kamenovića, Milutina Vidosavljevića, Slobodana Tedića i Andriju Fratrovića.

Njih četvorica su u ovom trenutku dobili pozive, a napomenuo bih da imamo još dosta talentovanih momaka koji su blizu poziva. Od početka sezone izdvojio se Tedić, odigrao je već nekoliko mečeva kao u prvom timu, počeo meč protiv Zvezde, dao gol ekipi koja će nastupati u Ligi šampiona. O Vidosavljeviću je izlišno trošiti reči, on je biser srpskog fudbala, možda najtalentovaniji igrač u generaciji 2001. godišta. Kamenović je duže vreme pozivan, a naknadni poziv dobio je i Fratrović.

Na kraju, ali ne manje bitno, u mlađoj Omladinskoj selekciji (do 18 godina) su trojica momaka, Konstantin Mićović, Stefan Radojičić i Goran Lončar, dok je u kadetskoj selekciji Srbije čak šestorica igrača belo-crnih: Luka Nikolić, Aleksandar Kadijević, Mitar Ergelaš, Uroš Drezgić, Viktor Rogan i Mihajlo Baić.

Veliki je to potencijal i za klub i za mlađe reprezentativne kategorije. Imamo fenomenalnu omladinsku školu, bavimo se time na visoko profesionalnom nivou, uz to imamo jako dobru decu, sve su to selektirani igrači. Uz dobar rad u našoj školi radimo na tome da postanu još bolji – zaključio je sa velikom dozom ponosa potpredsednik Čukaričkog Nenad Mirosavljević.

Komentari (0)

Napiši Komentar