VESTI FK Čukarički

Mirosavljević: Nećemo da gomilamo igrače, najviše interesovanja za Bogosavca-MiroslavBogosavac-

Mirosavljević: Nećemo da gomilamo igrače, najviše interesovanja za Bogosavca

Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević na prvom okupljanju tima pred početak zimskih priprema govorio je o aktuelnim temama, igračkom kadru, interesovanju za prvotimce Brđana, eventualnim dolascima u klub, ciljevima... Na početku je potvrdio da je samo jedan igrač napustio klub.

- Bojiću je istekao ugovor, on je otišao iz kluba. Od ostalih igrača, poštedu je dobio Đurić, koji se naravno pojavio na okupljanju, ali će pauzirati koji dan zbog prehlade – kazao je Mirosavljević.

Tokom svakog januara u centru pažnje je prelazni rok, odnosno odlasci i dolasci igrača. Stav sportskog direktora Čukaričkog je da neće bez preke potrebe angažovati pojačanja, s obzirom da je klub odlično popunjen na svim pozicijama.

- Nećemo da gomilamo igrače, zadovoljni smo kadrovskom situacijom i igračima koje imamo, takođe i rezultatima koje smo ostvarili u jesenjem delu sezone. Što se tiče pojačanja, ona će isključivo zavisiti od odlazaka. Dovešćemo igrače samo u slučaju da neko ode, a nadamo se da će biti odlazaka do kraja prelaznog roka. U suprotnom, nećemo praviti gužvu, nećemo dovoditi samo da bismo doveli.

Tokom prošle godine, Miroslav Bogosavac je po mnogim parametrima bio najbolji pojedinac Čukaričkog. Izabran je u tim godine Zajednice Super lige, bio je neizostavni član mlade selekcije Srbije koja se plasirala na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu, kruna svega je poziv u A selekciju za gostovanje na Barbadosu.

- On je trenutno najbliži odlasku, najviše interesovanja ima za njega. Ali, postoji interesovanje i za druge naše igrače, nikome nećemo praviti problem. Opet, nećemo ništa raditi neplanski, nećemo da slabimo ekipu, a da ne možemo da ostvarimo ciljeve koje smo sebi postavili na početku sezone – jasan je Mirosavljević.

Pored Bogosavca, još dvojica momaka iz Čukaričkog, kapiten Marko Docić i mladi Aleksandar Đorđević, dobili su pozive za A selekciju Srbije.

- Pre svega, to je veliki plus za klub, tri momka su dobila pozive za A reprezentaciju, bez obzira što u tom trenutku tu neće biti najbolji srpski igrači, koji nastupaju u evropskim klubovima. Sigurno će to malo poremetiti naš plan rada, ali i kad odu tamo radiće sa reprezentacijom, neće mnogo izgubiti – istakao je Mirosavljević.

Istakao je sportski direktor Čukaričkog i da će sa nekim igračima biti obavljeni razgovori, te da postoji mogućnost da neko od onih ko je manje igrao ode na pozajmicu.

- Svi igrači su pod ugovorom, u obavezi su da počnu pripreme sa klubom. Sa nekim igračima ćemo obaviti razgovor, videćemo šta je najbolje za njih i za klub. Neki će možda otići i na pozajmice – zaključio je Mirosavljević.

Komentari (0)

Napiši Komentar