VESTI FK Čukarički

Mirosavljević na TV Arenasport: Čeka nas veliki derbi protiv Radničkog--

Mirosavljević na TV Arenasport: Čeka nas veliki derbi protiv Radničkog

Nenad Mirosavljević, potpredsednik Čukaričkog, gostovao je na TV Arenasport, u emisiji „Super liga Srbije, najava kola”. On je najpre dao kratak osvrt na dosadašnji učinak Brđana.

– Zadovoljni smo. Mogli smo možda da imamo i dva boda više, ali odigrali smo nerešeno protiv Bačke i Zemuna. U Bačkoj Palanci imali smo nesreću da primimo gol u poslednjem minutu, prethodno nam je minut ranije poništen čist pogodak.

Voditeljka emisije Jovana Guzijan napomenula je da je trener Čukaričkog Simo Krunić posle prvog kola i remija sa Zemunom naglasio da nije zadovoljan. Mirosavljević je pojasnio njegovu izjavu:

– Prvo kolo je uvek specifično, bila je to i njemu prva utakmica. Želeo je, kao i svi mi u klubu, da krenemo sa pobedom. Imali smo mnogo šansi na toj utakmici, zato je on i kazao, bez potcenjivanja Zemuna, da nije zadovoljan. Imali su oni i kadrovskih problema, a mi to nismo uspeli da materijalizujemo.

Kako se uklopio novi trener u Čukaričkom?

– Sima je pre svega jako dobar čovek, sa kojim imam odličnu saradnju. Kao trener se već dokazao, ima dosta iskustva, sa Jagodinom je osvojio Kup Srbije, a znamo koliko je to teško uraditi a da ne vodite Crvenu zvezdu ili Partizan.

Prokomentarisao je Mirosavljević i rezultate srpskih klubova u Evropi.

– Pre svega, Crvena zvezda je napravila istorijski uspeh, najveći rezultat od osvajanja Kupa evropskih šampiona. Velija je to stvar i za srpski fudbal. Partizan nije uspeo da uđe u grupnu fazu Ligu Evrope, šteta. Prošle sezone su oba kluba igrala u grupnoj fazi, sada je Zvezda napravila iskorak više. Spartak je plasmanom u treće kolo načinio veliki uspeh, a možda se od Radničkog više očekivalo.

Pojasnio je Mirosavljević i situaciju oko odlaska Nenada Lalatovića sa mesta šefa struke Čukaričkog na kraju prošle sezone.

– Jednostavno, došlo je do sporazuma između nas i njega. Prethodna sezona je za nas bila neuspešna, težimo ka najvišim ciljevima. Nismo uspeli da izborimo Evropu i došlo je do sporazumnog raskida ugovora.

Sledi duel protiv niškog Radničkog, derbi kola na Banovom brdu.

– Liga je izjednačena ove sezone, svaka utakmica je teška, nebitno da li je protiv Radničkog, Napretka, Proletera... Eto, pre Zvezde smo se namučili sa Proleterom na domaćem terenu. Duel Čukaričkog i Radničkog je veliki derbi, duel dve ekipe koje pretenduju na izlazak u Evropu. Nišlije su se izborile prošle godine, mi svake godine imamo taj cilj. Pre svega, očekujem dobar fudbal i našu pobedu. Naravno, pita se i Radnički, pa ko bude bolji neka pobedi – sportski je zaključio Mirosavljević.

Kakva je kadrovska situacija u timu?

– Nemamo kadrovskih problema, šef će biti na slatkim mukama oko izbora tima.

Da li Nišlije može da poremeti remi protiv Napretka u prethodnom kolu?

– Možda i može. Ekipe kao što su Radnički, Čukarički, Vojvodina, favoriti su kad igraju kod kuće. Kad se ne osvoje tri boda, to je neuspeh. Napredak takođe ne treba zaboraviti, imaju iskusnu ekipu, eto uzeli su bod u Nišu – zaključio je Mirosavljević.

Komentari (0)

Napiši Komentar