VESTI FK Čukarički

Miloš Ostojić: Nikad nije lako u Ivanjici-MilošOstojić-

Miloš Ostojić: Nikad nije lako u Ivanjici

Čukarički je nastavio sa sjajnim igrama na domaćem terenu. U prethodnom kolu ekipa sa banovog brda je ubedljivo porazila Spartak (4:1), pa je zadržala korak sa trenutno četvrtoplasiranim TSC-om. Za povratak na poziciju koja vodi u Evropu, osim standardno dobrih rezultata na domaćem terenu, ekipi Aleksandra Veselinovića biće potreban i bolji učinak na gostujućim terenima.

Priliku za bodove sa strane Brđani će imati najpre u subotu (16 časova) u Ivanjici, odmah potom u narednu sredu (18 časova), kad će gostovati Vojvodini u Novom Sadu. Miloš Ostojić, iskusni štoper Čukaričkog, istakao je da tim nije ni bio u krizi, iako su na startu proleća belo-crni mogli da imaju i bolji rezultatski učinak. Ipak, pobedama protiv Voždovca i Spartaka najmlađi tim u Super ligi pokazao je da nije zaboravio da igra fudbal. Vremena za slavlje nije bilo, s obzirom da Brđane čeka novi, vrlo težak rival, ivanjički Javor.

- Daleko od toga da smo bili u krizi, posebno se to odnosi na mečeve koje smo odigrali kod kuće. Jednostavno, imali smo zaista težak raspored, drugačiji je ambijent kad igramo u gostima, posebno u Lučanima ili u Nišu. Te utakmice su iza nas, vezali smo sada dve pobede u poslednja tri susreta, a tek nam sledi najbitniji deo sezone – kazao je Miloš Ostojić, štoper Čukaričkog.

Već u subotu Čukarički će u Ivanjicu, na jedno od najneugodnijih gostovanja u Super ligi. Na Banovom brdu belo-crni su slavili sa 2:0, ali daleko od toga da je bilo lako ekipi Aleksandra Veselinovića.

- Biće to prilika da posle dužeg vremena slavimo na strani. Ne zavaravamo se da će biti lako, naprotiv. Javor je ekipa protiv koje sam debitovao za Partizan, tada smo u Humskoj slavili sa 2:0. Bilo je potom još mnogo okršaja sa njima, uvek su bili tvrd i neugodan rival. Pogotovo kad se igra u Ivanjici, tamo je specifičan teren, Javor je domaćinska ekipa, uglavnom traže bodove kod kuće, a na strani šta urade. Jesmo slavili u prvom delu sezone, ali na terenu zaista nije bilo tako lako. Na tom meču sam bio na tribinama, ali od tada je Javor dosta promenio tim, tek nam sledi analiza.

Odbrana Čukaričkog je dugo bila među najboljima u Super ligi, sada se to stanje promenilo, ali je Čukarički i dalje u vrhu tabele. Ostojić priznaje da može uvek bolje.

- Čim se primaju golovi, naravno da nije sve kako treba. Ali, ponavljam, nismo u krizi, daleko od toga. Imamo dosta mladih igrača, pa je još veća odgovornost na nama iskusnijima, neke greške koje smo pravili ne smemo da ponavljamo. Takođe, u drugom delu sezone uvek je teže, veći je pritisak, nismo baš ni toliko rasterećeni. Na nama je da se sa time nosimo, da se borimo i da probamo da vinemo Čukarički tamo gde mu je mesto – optimista je Ostojić.

U međuvremenu, TSC je na tabeli preskočio Brđane, ali je svima jasno da borba tek predstoji.

- Iskoristio je tim iz Bačke Topole nas lošiji početak, imali su i nešto lakši raspored za razliku od nas. Vodiće se velika borba do kraja šampionata. Ne smemo da zaboravimo ni Radnički, Nišlije imaju velike ambicije – upozorio je Miloš Ostojić.

Komentari (0)

Napiši Komentar