VESTI FK Čukarički

Miladin Stevanović: Očekujem tvrd meč u Novom Sadu, Proleter je odlična ekipa-MiladinStevanović-

Miladin Stevanović: Očekujem tvrd meč u Novom Sadu, Proleter je odlična ekipa

Čukarički se protiv OFK Bačke vratio na pobednički kolosek, zadržao korak u odnosu na niški Radnički i Paritzan, a ujedno odmakao Napretku u borvi za mesta koja vode u Evropu naredne sezone. Do kraja kalendarske godine ostala su još dva kola, a raspored za Brđane j izuzetno težak. Najpre idu u Novi Sad u goste Proleteru (nedelja, 17 časova), potom dočekuju Crvenu zvezdu na Banovom brdu.

- O meču protiv lidera uopšte ne razmišljamo u ovom trenutku, fokusirali smo se samo na Proleter - otkrio je na startu razgovora desni bek Miladin Stevanović, koji je u prošlom kolu propustio tek prvi meč ove sezone u Super ligi, zbog četiri žuta kartona.

Kako vam je izgledala ekipa, gledali ste saigrače sa tribina?

- Izgledali smo vrlo dobro. Po prvi put sam gledao ekipu sa strane, nisam bio na terenu. Mogu da kažem da su momci držali sve konce igre u svojim rukama, odigrali su iskusno, a pitanje pobednika rešeno je posle drugog gola na startu drugog poluvremena. Bačka je imala prvu šansu pred kraj meča, dobili smo ih rutinski - istakao je Stevanović, koji je zatim dodao:

- Mnogo nam znači ta pobeda, posebno posle onakvog, nesrećnog poraza u Šapcu. Protiv Mačve smo imali, neću preterati, šest-sedam zicera. Sada ćemo malo mirnije glave otputovati u Novi Sad.

Proleter je i u prvom susretu ove sezone na Banovom brdu pokazao kvalitet, uostalom, novalija u društvu najboljih je jedno od najprijatnijih iznenađenja šampionata. Stoga su u Čukaričkom oprezni pred meč na stadionu "Karađorđe".

- Dobra su ekipa, imaju sklop iskusnih i mlađih igrača. I zaista su pokazali kvalitet, znamo da će nam biti teško, verovatno kao i u prvoj utakmici. Takođe očekujem vrlo tvrd meč, mada smo ih opet tada zasluženo dobili.

Da li će nešto lošije stanje terena biti problem za vašu ekipu?

- Teren u Novom Sadu jeste lošiji, ali takav je i za domaćina. Moraćemo da se prilagodimo, sigurno je da nam to ne odgovara, s obzirom da mislim da smo tehnički bolja ekipa od Proletera. Stanje terena ne sme da nam bude alibi za eventualni neuspeh - kazao je Stevanović, koji je potom još jednom pohvalio ekipu Proletera:

- Imaju dosta dobrih igrača, kapiten Čović je istinski vođa tima, najbolji pojedinac. Gornja četvorka je takođe veoma opasna, Mirosavljev, Čolović, Mićić, svi su oni igrali veoma dobro ove sezone. opet, imaju i nedostatke, kao i sve ekipe, a mi žemo to pokušati da iskoristimo.

Tek posle meč protiv Proletera na red će doći duel sa Crvenom zvezdom. Stevanović pred ta dva susreta ima jasnu računicu.

- Igrali smo veoma dobro tokom ove polusezone, želja nam je da na taj način i završimo ovu kalendarsku godinu. Četiri boda iz ta dva meča bila bi odlična po nas, pa da se potom lepo odmorimo i pripremimo za drugi deo sezone.

Miladin Stevanović je jedan od mladih reprezentativaca Srbije iz redova Čukaričkog. Uz njega u uspešnim kvalifikacijama za prvenstvo Evrope nastupali su još Miroslav Bogosavac i Aleksandar Đorđević, a potom su šansu dobijali još Stefan Veličković i Veljko Birmančević. U međuvremenu Orlići su dobili rivale na EP koje će se od 16. do 30. juna naredne godine održati u Italiji i San Marinu, Srbija će igrati protiv Nemačke, Danske i Austrije.

- Zadovoljni smo grupom, morali smo nekog jačeg da dobijemo, ovoga puta je to Nemačka, mada su i preostala dva tima izuzetno kvalitetna. Mislim da imamo realne šanse da prođemo u polufinale. Nadam se da će nam se priključiti i igrači iz A tima, te da ćemo biti tamo u najjačem sastavu.

Komentari (0)

Napiši Komentar