VESTI FK Čukarički

Miladin Stevanović: Da budemo još bolji nego prošle sezone-MiladinStevanović-

Miladin Stevanović: Da budemo još bolji nego prošle sezone

Sa samo 25 godina Miladin Stevanović je jedan od najstarijih u timu Čukaričkog. Na Banovom brdu je desni bek već tri i po godine, a o njegovom stažu najbolje svedoči podatak da je jedan od zamenika kapitena. Traku je nosio i na prvom prijateljskom susretu Brđana tokom priprema u Sloveniji protiv Radomlja, a s obzirom da su Marko Docić i Stefan Šapić nastupali u prvom poluvremenu, a da je rekovalescent Darko Puškarić ostao da radi individualno u Beogradu.

- Nije prvi put da sam nosio traku. Stvarno je prelep osećej, nosi i dodatnu odgovornost. Bio sam jedan od najstarijih, sa najdužim stažom u timu, što je i malo čudno. Opet, biti kapiten kluba kao što je Čukarički, bar na nekoliko mečeva, stvarno je veliki imperativ, svakome bi bilo veoma drago da se nađe u toj poziciji – kazao je desni bek Čukaričkog Miladin Stevanović.

Od prvog okupljanja u Beogradu prošlo je već tri nedelje, Stevanović je zadovoljan početkom priprema za novu sezonu.

- Radimo dosta dobro, sada smo nastavili sa pripremama u Sloveniji, gde su daleko bolji vremenski uslovi nego što je to bio slučaj u Beogradu. Odigrali smo i prvi kontrolni meč, gde smo izgledali zaista kompaktno, iako smo bili umorni, iako su „noge još uvek teške“. Svakako da rezultat nije bio u prvom planu, bitnije je da se uigramo, ali mi kao ekipa uvek idemo na pobedu. Na kraju je čitav utisak bio dobar.

U prvom kontrolnom susretu protiv Radomlja u pobedi od 1:0, Stevanović je igrao na poziciji štopera.

- Nisam duži vremenski period igrao na toj poziciji, ali mi ona nije strana. Imali smo štopera manje, Tanasijević nije mogao da igra, pa je eto Endijae otišao na poziciju desnog beka. Sad se već plašim da me ne istisne iz tima – našalio se Stevanović, koji je potom dodao:

- Svi momci koji su došli su svakako pojačanja za naš tim. Nisu još uvek uigrani sa nama, ali su već pokazali da poseduju kvalitet. Nedostajalo nam je prodornosti i brzine, posle odlaska Birmančevića i Ezea, ovi momci će to polako nadomestiti. Sada imamo i previše dobrih igrača na svim pozicijama, eto Janković i Kempbel su pokazali da su ekstremno brzi igrači.

Mlađi tim Čukaričkog će igrati utakmicu protiv ekipe Jadran Dekani, slovenačkog drugoligaša, a potom slede daleko ozbiljniji rivali, Arsenal Tula, Olimpija i Ašdod.

- Uvek na pripremama igramo sa timovima iz Rusije ili Poljske, uvek su to tvrde utakmice. Mnogo će nam značiti ti susreti. Možemo da igramo protiv slabijih protivnika i da pobeđujemo, ali nećemo osetiti tempo utakmica koje nas očekuje u Evropi. Rivali koje imamo su zaista odlični, tako da ćemo i ovde ići od meča do meča, pa da se polako spremamo za start prvenstva i kvalifikacija za Ligu Konferencija.

Čukarički će i u Super ligi Srbije naredne sezone imati velike ambicije. Stevanović smatra da će elita biti kvalitetnija nego prošle godine.

- Iskreno, previše ekipa je bilo u Super ligi. Sada je skraćeno na 16 timova, dodatno smanjenje bi po mom mišljenju bilo još bolje. Lično, nisam neki ljubitelj plej-ofa, ali svakako će biti kvalitetnije. Nadam se da ćemo ponoviti prošlogodišnje rezultate, možda ih i nadmašiti. To je ono čime bismo bili zadovoljni, eto možda i da osvojimo više bodova nego što je to bio slučaj prethodne rekordne sezone – kazao je Stevanović, koji je potom istakao:

- Teško da neko može da ugrozi Crvenu zvezdu i Partizan. Dakle, Vojvodina i TSC su nam najveći konkurenti pre svih za plasman u Evropu, svakako još Spartak i Radnički Niš. Takođe, prošle sezone smo nesrećno ispali u Kupu, prilično rano. Borićemo se za taj trofej, realno je daleko teže da to učinimo kroz prvenstvo. Pre dve godine smo bili vrlo, vrlo blizu plasmana u finale, jednostavno tada nismo imali sreće.

Na pitanje ko je najbolji desni bek u Super ligi, Stevanović isprva nije mogao da da precizan odgovor.

- Ima kvalitetnih igrača. Milan Gajić iz Crvene zvezde, koji mi je bio saigrač u reprezentaciji na Novom Zelandu, Marko Petković iz TSC-a, Miljković i Živković iz Partizana...

Potom se desni bek Čukaričkog opredelio za najboljih 11 u prošloj sezoni, uz napomenu da je morao da bira formaciju sa dva defanzivna vezna igrača, zbog kolega iz Čukaričkog.

- Golman Đorđe Petrović, desni bek Marko Petković, levi Milan Rodić, štoperi Svetozar Marković i Stefan Šapić, dva defanzivna vezna Srđan Mijailović i Marko Docić, ofanzivni vezni Asmir Kajević, krila Nemanja Jović i Aleksandar Katai i u špicu Dijego Falćineli. Dakle, smatram da Čukarički ima najbolji vezni red u Super ligi.

Dve povrede koje su iziskivale duže odsustvo sprečile su i eventualni transfer Miladina Stevanovića u inostranstvo. Pitanje je, da nije bilo prinudnih pauza, da li bi sada bio sa ekipom na Bledu.

- Pa, ne znam... Ko zna šta bi bilo, iako je bilo priča da idem. Propustio sam i Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Uglavnom, lepo mi je u Čukaričkom, sve je pozitivno osim tih povreda. Iako sam među starijima ovde, mlad sam, ima vremena za dobar transfer.

Na kraju, Stevanović se još jednom osvrnuo na prvog rivala u Evropi, ekipu azerbejdžanskog Sumgaita.

- Nemam dilemu da se u Azerbejdžanu igra odličan fudbal. Jednom prilikom sam igrao u dresu Partizana protiv Nefčija, dobro se sećam tih susreta. Nezgodne su ekipe, sa brzim, hitrim igračima, neće to biti lagane utakmice. Mogli smo i bolje da prođemo u žrebu, ali i lošije. Na nama je da idemo na pobedu, uz dozu opreza, ali i vere u svoje mogućnosti. Mnogo je bina prva utakmica na Banovom brdu, možemo sebi prilično da olakšamo situaciju pred revanš.

Dodao je desni bek Brđana da mu se sviđa što je UEFA ukinula pravilo gola u gostima.

- Smatram da je to pošteno, nema neke razlike da li se igra kod kuće ili na strani. Koliko golova daš, toliko treba da se računa, pa ako bude nerešeno, onda se ide u produžetke, i eventualno penale – pojasnio je Miladin Stevanović, koji je za Čukarički odigrao 80 mečeva, postigao je i tri gola.

Čukarički će do kraja priprema u Sloveniji odigrati još četiri prijateljska meča. Prvi, već u sredu, u Radomlju protiv slovenačkog drugoligaša Jadran Dekani (18,30 časova), dan kasnije u austrijskom Sibodenu protiv ruskog Arsenala iz Tule (17 časova). Potom slede dve poslednje provere pred povratak u Srbiju, obe u Kranju, prva 4. jula protiv Olimpije (19 časova), druga 7. jula protiv izraelskog Ašdoda (19 časova).

Komentari (0)

Napiši Komentar