VESTI FK Čukarički

Mihajlo Cvetković produžio ugovor sa Čukaričkim do 2026. godine-MihajloCvetković-

Mihajlo Cvetković produžio ugovor sa Čukaričkim do 2026. godine

Čukarički je u samo dva dana potpisao ugovore sa dvojicom talentovanih momaka. Posle Matea Maravića paraf na vernost sa ekipom sa Banovog brda stavio je jedan od najtalentovanijih momaka iz Omladinske škole Mihajlo Cvetković. Mladi napadač kojeg su tokom jesenjeg dela sezone krasile neverovatne brojke, produžio je ugovor sa Čukaričkim do 2026. godine. Po stavljanju parafa na novi ugovor Cvetković se najpre zahvalio klubu:

- Pre svega, želeo bih da se zahvalim klubu na ukazanom poverenju. Takođe, i sadašnjem treneru Lazaru Popoviću, koji ima velike zasluge u svemu ovome – kazao je Cvetković.

Najbolji strelac Kadetske lige Srbije, sa 24 pogotka 17 mečeva, podsetio se na period od pre sedam godina.

- Tada sam počeo da dolazim na utakmice i turnire Čukaričkog, iz rodnog Niša. Poslednje tri godine sam u Beogradu. Sada već za sebe mogu da kažem da sam „dete Čukaričkog“ i da osećam ovaj klub kao svoj. Ne bih ništa želeo da menjam, prezadovoljan sam ovde, neka sve ide svojim tokom.

Brojni domaći, ali i svetski mediji već su pisali o Cvetkoviću i njegovim neverovatnim brojkama, činjenici da je na 68 utakmica postigao čak 121 gol. I ujedno, poredili su ga sa brazilskim čudom od deteta, Endrikom, koji je nedavno potpisao ugovor sa slavnim Realom iz Madrida.

- Sve je to lepo čuti, ali se trudim da ne obraćam mnogo pažnje na to. Jednostavno, teren i svaki naredni trening i meč su merilo svega. Nastaviću da treniram što jače i da se trudim da na svakom meču igram što bolje. Već sam pomenuo trenera Popovića, ali moram da naglasim da velike zasluge za sve ovo ima čitava ekipa, svi moji saigrači.

Cvetković je istakao da mu je san da zaigra za prvi tim Čukaričkog, a trenutno je na mečevima Super lige, ali u drugoj ulozi.

- Vodim brigu sa još nekoliko saigrača o nosilima, u slučaju da se neko od igrača povredi na mečevima prvog tima. Privilegija je biti uz aut liniju, na taj način učestvovati na mečevima Super lige, na kojima bih voleo da što pre zaigram. Izuzetno mi je drago da mogu da gledam majstorije prvotimaca, posebno Vladimira Lučića i Stefana Tomovića. Izuzetno mi je drago da su baš njih dvojica postizala golove u prethodna dva meča protiv Spartaka i kragujevačkog Radničkog, Ponavljam, već dugo sanjam da zaigram za prvi tim Čukaričkog.

Na kraju, Cvetković je istakao da mu je od ogromne važnosti činjenica da tim sa Banovog brda posebnu pažnju obraća na mlade igrače i da je po tome postao prepoznatljiv.

- Klub ima strpljenja za mlade igrače, ulaže u naš razvoj, imamo sve uslove za pravilan razvitak u mlađim kategorijama i ispravnim putem idemo ka prvom timu. To je pravi klub za mene. Želeo bih i da se pre svega zahvalim mojim roditeljima, ocu ivici i majci Maji, oni su mi najveća podrška – kazao je na kraju razgovora Cvetković.

Prezadovoljan zbog potpisa novog ugovora sa jednim od najtalentovanijih dečaka u srpskom fudbalu bio je i koordinator Omladinske škole Čukaričkog Đorđe Aćimović.

- Za ovog dečaka smo čuli još kad je imao osam-devet godina, na preporuku nekadašnjeg šefa struke našeg omladinskog tima Mihajla Jursavoića smo ga pratili, potom i doveli na Banovo brdo. Još u tim godinama pokazivao je neverovatan talenat, koji se u međuvremenu samo nadograđivao. Iskreno, Mihajlo nas često i iznenadi svojim sposobnostima i dečijim odlukama koje su ozbiljno kvalitetne. Svi ti golovi i uopšte partije koje pruža igre nisu slučajne. Pohvalio bih pre svega njegov način rada i treninga, koji su na vrhunskom nivou – kazao je Aćimović, koji je potom dodao:

- Slobodno možemo da kažemo da je on jedan od momaka koji su „projekat kluba“. Ima neverovatan smisao za igru, sjajnu promenu ritma, promenu pravca, njuh za gol. Bez dileme, jedan je od najvećih talenata koje sam gledao. Za Cvetkovića bih kazao da je napadač kojih ima više u inostranstvu nego u Srbiji. Ako pogledate najjače svetske timove, većina njih ima upravo takve „lažne“ špiceve, sa nekim drugim kvalitetima.

Na kraju, Aćimović se zahvalio i Mihajlovim roditeljima, ali i samom napadaču:

- Oduvek je bilo interesovanja za njega, što je i normalno. Ali, Čukarički je svakako najbolja sredina za ovog momka, to se i pokazalo tokom svih ovih godina. Kod nas može da igra opuštenije, bez pritiska, a opet da se pravilno razvija i da se polako približava debiju za prvi tim. Samo da ga zdravlje posluži, neće mu promaći ništa od onoga što mu pripada – slikovito je objasnio Aćimović.

Komentari (0)

Napiši Komentar