VESTI FK Čukarički

Matić na poziciji glavnog skauta Čukaričkog-SlavoljubSrnić-

Matić na poziciji glavnog skauta Čukaričkog

Višegodišnji kapiten Čukaričkog Igor Matić obavljaće funkciju glavnog skauta kluba na Banovom brdu i kako kaže zadovoljan je dogovorom koji je postigao sa predsednikom Draganom Obradovićem.

"Baviću se pitanjima vezanim za dovođenje i odvođenje igrača u prvi tim i omladinsku školu. Naravno, u dogovoru sa gospodinom Obradovićem, sportskim direktorom Vladimirom Matijaševićem, šefom Nenadom Lalatovićem, potpredsednikom Nenadom Mirosavljevićem i direktorom naše omladinske škole Nikolom Trbovićem. Posle duge igračke karijere najviše me interesuje da se bavim sportskim pitanjima u klubu. Ne mogu da kažem da je bilo lako odložiti kopačke, ali imam 36 godina i takva odluka je očekivana. Prošlo je 15, 20 dana od isteka ugovora - slegli su se utisci i prija mi odmor", rekao je Matić.

Kako je dodao, imao je ponude od više klubova da nastavi igračku karijeru, ali prioritet mu je bio da ostane u Čukaričkom. "Proveo sam ovde pet godina kao igrač . Plan je bio u dogovoru sa gazdom da ostanem u klubu i to je ispoštovano". 

Prema rečima Matića, činjenica da je do nedavno bio u svlačionici mu je prednost u nastavku karijere. "Svlačionica je ogromno iskustvo za mene. Znam skoro sve momke, njihov karakter i to će mi sigiurno pomoći u daljem radu. Videćemo u narednih šest meseci do godinu dana gde ću sebe pronaći i šta mi još tačno nedostaje".

Naš doskorašnji kapiten došao je na Banovo brdo u julu 2012. godine i kaže da kad se osvrne unazad oseća ponos i seća se lepih trenutaka. "Bilo je više lepih od ružnih momenata. U karijeri svakog sportiste ima uspona i padova. Bili smo u drugoj ligi kad sam došao i rasli smo iz godine u godinu. Došao sam da pomognem klubu, prepoznao ambicije gazde i trenera i prvi put se u karijeri susreo sa igranjem u drugoj ligi. Tad nam nije ni bio cilj da uđemo u Superligu, a ušli smo . Sledeće godine smo izboirli Evropu, onda uzeli Kup i opet Evropa. Jako sam ponosan na sve". 

Matic je istakao da je osvajanje Kupa Srbije, jedinog trofeja Čukaričkog, sigurno najlepši momenat u klubu, ali da to treba da bude podstrek da radimo još bolje. "Postavili smo neke standarde osvajanjem trofeja i ne treba sad na tome da se živi, već da rastemo i razvijamo se. Dugo sam igrao fudbal i bio sam i u inostranstvu, igrao uz fudbalere koji su ostvarili značajne karijere i sa sigurnošću govorim da je Čukarički sezone 2014/15 kad je osvojen trofej igrao najbolji fudbal u Srbiji. Da smo bili Crvena zvezda ili Partizan tad, da smo imali podršku navijača i sve što imaju ta dva kluba bili bi sigurno 10 ili 15 bodova ispred njih. To nije samo moja konstatacija, to je bio opšti zaključak svih ljudi koji su tad pratili Čuku. Pobeđivali smo Rad 7:0, odigrali mnogo dobrih utakmica i imali pet igrača u timu godine". 

Upitan da li može da izdvoji nekog saigrača u Čukaričkom sa kojim se najbolje razumeo na terenu, Matić je rekao da 11 fudbalera čini celinu i kolektiv, ali da se u igri najbolje pojedinačno slagao sa Slavoljubom Srnićem. "Mnogo igrača je prošlo, više od sto od kad sam ja u klubu. Svako je ostavio neki utisak, veći ili manji. Igrao sam dugo i mogu da kažem da mi je Slavoljub Srnić odgovarao kao i ja njemu. Tačno je znao na koji način igram i kad ću da odigram loptu, a i meni je njegova igra odgovarala. Na moj kvalitet, moram da imam igrača koji razume igru . Slave je dečko koji je te godine (sezona 2014/15) po mom mišljenju bio najbolji".

Matić je za Čukarički odigrao 152 utakmice i postigao 31 gol. Ocenjuje da su turbulentan period i nešto lošija sezona iza kluba, a očekuje uspešnu sezonu. "Čukarički zaslužuje da bude u vrhu srpskog fudbala uz Zvezdu, Partizan i Vojvodinu i kad pogledate igački kadar i stručni štab. Međutim, u fudbalu ništa nije lako. Svi u klubu smo tu da budemo servis stručnom štabu i igračima, jer je rezultat prvog tima ogledalo kluba. Očekujem da se Čuka vrati gde je bila prethodne četiri godine", zaključio je naš glavni skaut. 

Matketu naravno želimo uspešan nastavak karijere, a zadovoljstvo je obostrano što imamo takvog profesionalca u klubu.

Komentari (0)

Napiši Komentar