VESTI FK Čukarički

Mateo Maravić potpisao profesionalni ugovor sa Čukaričkim-MateoMaravić-

Mateo Maravić potpisao profesionalni ugovor sa Čukaričkim

Mateo Maravić je potpisao profesionalni ugovor sa Čukaričkim. Mladi napadač, rođen 22. januara 2008. godine, obavezao se na vernost klubu u kojem je već četvrtu godinu.

- Kad sam došao na Banovo brdo, prvi trener mi je bio Vladimir Bulatović, potom me je trenirao Zdravko Rauković, a sada sam već dve i po godine kod šefa Slobodana Dinčića. Presrećan sam zbog potpisa profesionalnog ugovora, na meni je da iskoristim šansu, da nastavim još jače da treniram i naravno da debitujem u prvom timu – kazao je Mateo Maravić.

Mateo je često na utakmicama prvog tima Čukaričkog, tik uz aut liniju.

- Gledam prvi tim, često skupljam lopte na utakmicama na kojima smo domaćini. Maštam da jednog dana i ja zaigram na glavnom terenu u dresu Čukaričkog – kazao je Maravić, koji je potom istakao da najviše obraća pažnju na poteze prvog strelca Brđana:

- Badamosi igra sjajno, zaista je odličan igrač. Malo smo drugačije građe, ne igramo na isti način, ali zaista ima šta da se vidi i nauči od njega.

Momak koji igra i za reprezentaciju Srbije u svom uzrastu ima velike ambicije na proleće sa mlađim kadetima Čukaričkim.

- Trenutno sam u mlađim kadetima, polusezonu smo završili na trećoj poziciji. Konkurentni smo, želimo da se do kraja sezone borimo za prvo mesto. Videćemo da li ćemo u tome uspeti.

Maravić potiče iz fudbalske porodice, a Mateo je istakao da ima veliku podršku od najbližih.

- Deda Dušan je srećan zbog potpisa prvog profesionalnog ugovora, uvek je uz mene. Baš kao i moji roditelji, koji su mi velika podrška.

Koordinator Omladinske škole Čukaričkog Đorđe Aćimović istakao je zadovoljstvo zbog potpisa ugovora sa Mateom Maravićem, od kojeg u skorijoj budućnosti očekuje da nastavi da se razvija i da zaigra za prvi tim.

- Mateo je dete sa Banovog brda, pa je nekako i logično bilo da trenira u Čukaričkom. Njegovi roditelji su naš klub prepoznali kao najbolju moguću sredinu za razvoj igrača. U međuvremenu, neposredno po dolasku u Čukarički, savetovali smo mu da promeni poziciju, pa je od štopera postao napadač. Uspeo je da oplemeni i nadogradi svoj potencijal, bio je i najbolji strelac u svom uzrastu prošle godine. Sada je zaslužio da potpiše i profesionalni ugovor i svi u klubu smo srećni zbog toga – kazao je Aćimović.

Komentari (0)

Napiši Komentar