VESTI FK Čukarički

Marko Šćepović presudio, Čukarički odličan protiv prvaka Mađarske--

Marko Šćepović presudio, Čukarički odličan protiv prvaka Mađarske

Videoton – Čukarički 2:1 (0:1)

Stadion: u Felbahu. Gledalaca: 200. Sudija: Minja (Slovenija). Strelci: Mudrinski u 21. minutu za Čukarički, Šeš u 57. M. Šćepović u 89. minutu za Videoton.

VIDEOTON: Kovačik, Nego, Stopira, Vinicius, Fiola, Hadžić, Husti, Patkai,Nikolov, S. Šćepović, M. Šćepović. Igrali su još drugo poluvreme: Kovač, Šeš, Varga.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Drinčić, Stojanović, Docić, Ovusu, Mudrinski, Bojić. Igrali su još drugo poluvreme: Belić, Đurić, Veličković, Šapić, Šošević, Aleksić, Đorđević, Vidosavljević, Kiso, Birmančević, Šarić, Tedić, Belaković.

U četvrtoj utakmici od starta priprema, a drugoj u Sloveniji i to protiv najtežeg rivala i učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona – Videotona, Čukarički je ostavio najbolji utisak.

Iako su igrali protiv daleko iskusnijeg tima Brđani su se odlično snašli, čak imali i više šansi, naročito u drugom delu igre kada su na teren izašli dojučerašnji omladinci. Na kraju Videoton – Čukarički 2:1.

Gol odluke postigao je Marko Šćevpović u 89. minutu utakmice projektilom sa 20 metara, Belić je tu bio nemoćan. Nije mnogo menjao u odnosu na startnu postavu iz minulog prvenstva Simo Krunić, samo je Belića na golu zamenio Stevanović, ostalih deset igrača uglavnom su činili kostur tima i kod Nenada Lalatovića.

Sa druge strane i Marko Nikolić je izveo najjači sastav, s obzirom da je Videotonu (novi naziv Mol Vidi) ovo generalna proba pred start u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Oslobodili su se uvodnog pritiska fudbaleri Čukaričkog, a sve je krunisano golom upravo u tom periodu igre.

Miladin Stevanović odlično je prošao po desnoj strani, usledio je idealan centaršut na drugu stativu. Loptu je prihvatio Ognjen Mudrinski i nogom sa nekoliko metara sproveo loptu u mrežu – 0:1. Tri minuta kasnije ponovo je napadač Brđana bio u šansi posle slobodnog udarca Drinčića, ali je ovoga puta golman Kovačik dobro reagovao.

To je ujedno bilo sve viđeno u prvom poluvremenu, a zanimljivo je da mađaski prvak nije zapretio nijednom golmanu Stevnoviću. U nastavku utakmice Krunić je izveo novih jedanaest igrača uglavnom prekomandovanih iz omladinskog pogona, dok su od uslovno rečeno iskusnijih bili samo štope Đurić i golman Belić.

Na drugoj strani Nikolić je izvršio samo dve izmene i to na sredini terena. Neiskustvo mladih igrača Čukaričkog, Videoton je iskoristio u 57. minutu. Lopta je došla sa iskosa sa leve strane do Šeša, koji je sa svega nekoliko metara gađao gornji levi ugao i prevario iskusnog Belića – 1:1. Tri minuta kasnije Videoton je mogao i do drugog gola, ali je udarac Varge na gol liniji zaustavio Stefan Šapić.

Čukarički je u 64. minutu uzvratio preko mladog Milutina Vidosavljevića, ali je lopta otišla preko gola. Odličnu priliku imao je i Birmančević posle asistencije Đorđevića dva minuta kasnije, ali je golman Videotona u situaciji jedan na jedan izašao kao pobednik.

Rasplamsala se borba u finišu utakmice, a pravu bombu Šeša sa preko 17 metara uspeo je da zaustavi Belić. Do kraja meča šanse su propustili Birmačević i Vidosavljević. Sledeću utakmicu Čukarički će igrati 6. jula protiv Maribora. Slovencima će takođe biti ovo generalna proba pred kvalifikacije u Ligi Evrope.

Komentari (0)

Napiši Komentar