VESTI FK Čukarički

Marko Rakonjac: Maštao sam o tome da rešim derbi protiv Zvezde-MarkoRakonjac-

Marko Rakonjac: Maštao sam o tome da rešim derbi protiv Zvezde

Omladinci Čukaričkog dobili su još jedan veliki derbi, savladali su u veoma kvalitetnom meču Crvenu zvezdu sa 3:2, na pomoćnom terenu stadiona „Rajko Mitić”. Junak susreta bio je napadač Brđana Marko Rakonjac, strelac vodećeg gola u 15. minutu, ali i odlučujućeg u 83. minutu.

U prvih pola sata utakmice smo baš stisli Zvezdu, nismo im dali da igraju, poveli smo i sa 2:0. Dali smo potom i treći pogodak, koji nam je poništen, a posle smo i na snimku videli da je bio regularan. Posle smo malo pali sa snagom, povukli se, a to se loše se odrazilo po nas, crveno-beli su uspeli da dođu do izjednačenja – opisao je tok meča Marko Rakonjac, koji se potom fokusirao na završnicu:

Na kraju smo dali pobedonosni gol, zaslužili smo ga. Išla je duga lopta na njihovog špica, naš štoper Bakić je presekao taj napad, dodao Terziću, koji je krenuo sam u dribling, imao je Vidosavljevića levo, Veličkovića desno, sjajno su otvorili prostor, ostao sam sam, dobio loptu i nisam pogrešio.

Priznao je Rakonjac, momak rođen 25. aprila u Bijelom Polju, da je maštao da upravo on bude čovek odluke u derbiju, te da nije mogao da iskontroliše emocije, pa je zbog skidanja dresa prilikom proslave trećeg pogotka zaslužio žuti karton.

Iskreno, tokom meča, pri rezultatu 2:2, samo sam maštao o tome da rešim utakmicu i dam gol za pobedu. Drago mi je što je tako i ispalo, a pobedu posvećujem treneru Veličku Kaplanoviću, kojem dugujem veliku zahvalnost zbog šanse koja mi je pružena.

Rakonjac je u Čukarički došao prošle zime, a dok je čekao srpske papire morao je i da pauzira polusezonu.

Čukarički je tražio špica, a ja klub u kojem ću moći dodatno da napredujem. U matičnom Jedinstvu iz Bijelog Polja to više nije bilo moguće, pa sam se preselio na Banovo brdo. Mnogo mi je pomoglo to što sam bio standardni reprezentativac u mlađim kategorijama Crne Gore, došao sam na probu tad kod trenera Kaplanovića, odigrao i jednu utakmicu, zadovoljio i ostao u klubu. Potpisao sam najpre stipendijski ugovor, a kad sam napunio 18 godina i profesionalni – rekao je Rakonjac, koji je potom dodao:

Zaista sam zadovoljan u Čukaričkom, imamo odlične uslove, sjajno sam prihvaćen, a trener Kaplanović imam dosta poverenja u mene.

Brđani se šepure na prvoj poziciji na tabeli, u klubu su često isticali da titula nije prioritet, ali će Čukarički biti jedan od najozbiljnijih kandidata za sam vrh tabele.

Odigrali smo dva derbija, čeka nas još duel protiv Vojvodine, koja je na tabeli bod iza nas. Ali, ne smemo bilo koga da potcenimo, posle naših rezultata na startu ove sezone svi će baš protiv Čukaričkog imati želju da se dokažu – upozorio je Rakonjac.

Marko je i standardni član Omladinske selekcije Crne Gore, čiji je selektor Milorad Peković.

Uskoro nas čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, u grupi smo sa Rusijom, Kiprom i Letonijom. Standardan sam član te selekcije, prilikom svakog okupljanja, dajem golove, sve ide dobro i na reprezentativnom planu.

Komentari (0)

Napiši Komentar