VESTI FK Čukarički

Marko Rakonjac: Golovi za samopouzdanje, video sam da mogu-MarkoRakonjac-

Marko Rakonjac: Golovi za samopouzdanje, video sam da mogu

Marko Rakonjac je zablistao u poslednjem pripremnom meču Čukaričkog pred početak nove sezone. Mladi napadač je sa dva gola u poslednja dva minuta susreta protiv Novog Pazara na Zlatiboru doneo trijumf Brđanima – 2:1. Prvi put je pogodio glavom u 89. minutu posle kornera koji je izveo Docić, drugi put nogom samo minut kasnije, posle dodavanja Pantića.

Ipak, golovi za prvi tim Čukaričkog nisu ništa novo za Rakonjca. Debitantski je postigao na pripremama u Sloveniji protiv Dravograda u pobedi od 10:1, a potom i na prethodnim zimskih pripremama na Kipru, u duelu protiv kiparskog Arisa (4:0).

- Sećam se naravno tih golova, ali su mi ipak ovi protiv Novog Pazara mnogo draži. Imaju daleko veću vrednost, bio je ozbiljniji rival, a i dobijaju na značaju s obzirom da nam je to bila generalna proba pred početak prvenstva, takođe i zbog toga što su postignuti u finišu utakmice – kazao je mladi reprezentativac Crne Gore i centarfor Čukaričkog Marko Rakonjac.

Rakonjac je u duelu protiv Novog Pazara u igru ušao u 66. minutu, a vrlo brzo je ušao u dve šanse. Promašaji ga nisu demoralisali, naprotiv.

- Prvi put sam snažno udario loptu glavom posle centrašuta Tošića, pogodio sam prečku. To mi je donelo dosta samopouzdanja, a odmah potom sam imao još jednu priliku, kad me je Kajević proigrao petom. Osetio sam da imam protivničkog igrača na leđima, uspeo da ga se oslobodim, ali ni tada nisam bio precizan. Ipak, usledila su još dve šanse u finišu meča koje sam uspeo da iskoristim – kazao je Rakonjac.

Kako je bilo gledati meč sa klupe, nije išlo ekipi, iako je imala posed lopte i terensku dominaciju protiv Pazaraca?

- Videlo se da ima dosta umora, ipak je to nama bila generalna proba, a Novopayarci su se skoro okupili, igrali su na svežinu. Dobro su se branili, sačekali su kontru i iskoristili je, dok smo se mi mučili. Ipak, ta dva gola u završnici i preokret su nagrada za naš pristup meču. Baš smo između sebe komentarisali koliko je Čukarički prošle sezone rešio utakmica u poslednjim trenucima. To je naša konstantna želja za pobedom, uvek igramo i verujemo do kraja, uz sjajnu psihičku i fizičku pripremljenost, koja se podrazumeva – kazao je Rakonjac, koji je potom dodao:

- Biće ovakvih utakmica u Super ligi, možda i 60-70 odsto takvih gde će se ekipe protiv nas braniti, biti uglavnom na svojoj polovini. Naravno, bilo bi najbolje da damo gol u prvih pola sata igre, tu se uglavnom rešavaju takvi mečevi, ali ne može uvek. Ipak, kazao sam već, igramo fudbal i verujemo u pobedu svih 90 minuta.

Kompletna ocena priprema na Zlatiboru?

- Sve je bilo sjajno, od uslova za pripreme, blizine i kvaliteta terena, hotela, utakmica, treninga... Osim možda poraza od Borca, da mogu samo bih to promenio, ali ipak je to samo prijateljska utakmica.

Kako sada stvari stoje bićeš prvi špic Čukaričkog? Ima li treme?

- Nema. Možda je bilo malo pritiska u početku. Međutim, ljudi iz kluba, treneri i saigrači su mi dali veliku podšrku. Bilo je utakmica u kojima i nisam bio na nivou, ali sam video baš tu podršku, koja svakom igraču mnogo znači. Posebno su mi bitna ova dva gola za samopouzdanje, video sam da mogu.

Mnogi pričaju za tebe da si zamena za Tedića. Kako reaguješ na takva poređenja? 

- Tedić je dobar igrač, sjajan je transfer napravio, nemam ništa protiv toga da ga zamenim. Ali, različiti smo igrači, ne igramo na isti način. Pričao sam i sa šefom, niti on traži od mene to, niti bih ja verovatno mogao da igram na taj način. Imamo različite kvalitete. Tedić je ostavio veliki trag u Čukaričkom, nadam se da ću i ja uspeti nešto slično – kazao je momak koji je nedavno produžio ugovor sa Brđanima na još četiri godine, a prošle sezone bio je na pozajmici u novom članu Prve lige Srbije, IMT-u.

Tedić je prilikom jednog intervjua svoj stil igre uporedio sa Firminom iz Liverpula. Postoji li igrač na kojeg se ti ugledaš, kojeg voliš da gledaš?

- Kavani i Benzema, ali pre Kavani. Volim da je lopta kod mene, dosta ulazim u šanse. Nisam razmišljao o tome koliko golova bih mogao da postignem u predstojećoj sezoni, bitno je da ekipa pobeđuje. Ako tako bude, biće i golova, ali ne bih da se time opretećujem.

Da li je ekipa spremna za duel prvog kola Super lige sa Inđijom?

- Naravno. Očekujem sličnu utakmicu kao protiv Novog Pazara, ali navikli smo na to. Naravno, respektujemo Inđiju, ali igramo na našem terenu, imamo dobar skor tu i idemo na pobedu.

Kakve su ambicije sa Čukaričkim ove sezone?

- Velike, a to pokazuje i transfer politika i igrači koji su došli u naš klub. Danilo Pantić je sam izjavio da idemo da osvojimo titulu. Doduše, niko nam nije nametnuo bilo kakav pritisak, ali Čukarički će se boriti za plasman u Evropu, voleo bih da budemo među tri najbolja tima u Srbiji. O tome kakve su ambicije, govori i činjenica da smo posle nekih mečeva na Zlatiboru u kojima smo pobeđivali bili nezadovoljni, brojem postignutih golova i željom da budemo još ofanzivniji. Sa ovim igračkim kadrom i temeljima na kojima je klub postavljen prethodnih godina, zasužujemo plasman u vrhu tabele – optimista je Rakonjac.

Komentari (0)

Napiši Komentar