VESTI FK Čukarički

Marko Docić: Nikom nije zagarantovano mesto u startnih 11-MarkoDocić-

Marko Docić: Nikom nije zagarantovano mesto u startnih 11

U sadašnjem timu Čukaričkog ni jedan igrač nema toliko mečeva koliko je sakupio sadašnji kapiten Marko Docić. Vezista Brđana belo-crni dres nosio je u 164 navrata, na dobrom putu je da obori rekord Asmira Kajevića, koji ima osam mečeva više. Kako sada stvari stoje, Docić je na dobrom putu da postane rekorder u novijoj istoriji tima sa Banovog brda.

Ipak, rekordi su manje bitni, najbitnije za Čukarički je da se kapiten u potpunosti oporavio i da će u narednoj sezoni biti jedna od uzdanica tima koji sa klupe predvodi Dušan Kerkez. Kapiten je jedan od najvrednijih na pripremama, jedan od onih koji je željan utakmica više nego bilo ko drugi.

- Povreda je prošlost, imam svoj program rada u dogovoru sa kondicionim trenerom. Uopšte nemam osećaj da sam odsustvovao tako dugo sa terena. Videćemo kako će sve to izgledati na terenu, uskoro kreću utakmice – rekao je Docić na početku razgovora.

Docić je jedan od najiskusnijih u timu, uz novopridošlicu Nikolu Vujadinovića, kao i starosedeoce Darka Puškarića i Nemanju Belića. U međuvremenu, klub su napustili Asmir Kajević, Đorđe Jovanović, Đorđe Petrović, Marko Rakonjac...

- Neki momci su otišli, ali je klub radio planski, takođe je zadržao dosta starijih i kvalitetnih igrača. I upravo je taj balans nas starijih i perspektivnih mladih igrača najveće bogatstvo Čukaričkog. Lično, glavom sam ovde, ne žurim nigde, a imam i dogovor sa gazdom kluba Draganom Obradovićem, odnosno sa sportskim direktorom Vladimirom Matijaševićem. Njihovu podršku imao sam i kad sam bio van forme, kad sam bio povređen - podsetio je Docić.

Asmir Kajević je za sada rekorder po broju odigranih utakmica i datih golova u Čukaričkom, da li ćete uspeti da oborite bar jedan?

- Mislim da Kajević ima četiri utakmice više od mene trenutno, očekujem da postanem igrač sa najviše utakmica u Čukaričkom. Kad je reč o golovima Kajević mi “beži” za dva ili tri, tako da mogu da stignem oba rekorda.

Ove godine politika kluba se promenila, stigli su iskusniji igrači, vraća se taj balans između starijih i mladih, da li je to urađeno zbog značaja naredne sezone?

- Tomović je 2001. godište, Vujadinović je doveden da uz nas koji smo duže u klubu pomogne mladim igračima. Ivanović je veliko pojačanje, igrao je u dobrim klubovima, došao je kod nas u pravim zrelim fudbalskim godinama. Od njega se dosta očekuje. Adžić je prošao dostao toga, dobar igrač, doveden je da nam pomogne u Evropi, prvenstvu i verujem da će tako biti. Sva pojačanja su odličan izbor naših direktora.

Docić je prezadovoljan i pojačanjima koje je Čukarički doveo.

- Tomović je mladi i perspektivan igrač, sa druge strane Vujadinović je doveden da uz nas starije pomogne momcima čije vreme dolazi. Opet, Ivanović je veliko pojačanje, igrao je u dobrim klubovima, došao je kod nas u zrelim fudbalskim godinama. Takođe, Adžić je dobar igrač, doveden je da nam pomogne u Evropi, prvenstvu i verujem da će tako biti. Pokazalo se da su sva pojačanja odličan izbor.

Svestan je Docić da nikome, pa ni njemu, kod novog šefa struke neće biti zagarantovano mesto u startnih 11.

- To je normalno, svaki dan je novo dokazivanje, bar je to moje stanovište. Konkurencija me tera da na svakom treningu pokažem nešto novo, više nego prethodnog dana. Sjajna stvar je što je konkurencija velika, ne samo u veznom redu, već u svim linijama tima.

Prošle sezone Čukarički je napravio iskorak u Evropi, po prvi put se plasirao u treće kolo nekog od evropskih kupova, ali je na tom stepeniku švedski Hamarbi bio prejak rival. I ove sezone Brđani će krenuti od drugog kola, a prvi rival je luksemburški Rasing Union, mečevi će biti igrani 21. i 28. jula.

- Svaka ekipa koja se plasira u neko od evropskih takmičenja poseduje kvalitet, to su najbolji predstavnici svojih država. Imamo dobar tim, ali to ćemo morati da pokažemo na utakmicama. Pre gostovanja u Luksemburgu, čeka nas start takmičenja u Super ligi Srbije, odnosno utakmice sa TSC-om i Novim Pazarom. Crvena zvezda i Partizan su u našoj ligi iznad svih, ali na nama je da najpre pokušamo da im se približimo, zato smo i dovedena adekvatna pojačanja.

Naredna sezona u Super ligi Srbije biće istorijska, čak pet timova izboriće plasman u evropske kupove, trećeplasirani će čak imati zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige konferencija.

- Sledeća sezona je izazovna, prvi ide direktno u Ligu šampiona, drugi u kvalifikacije, treći kreće od plej-ofa Lige Evrope, još dva tima nastupaće u kvalifikacijama za Ligu konferencija. I naravno da je ulog ogroman. Naša prednost bi mogla da bude činjenica da nismo mnogo menjali tim. Opet, drugi timove se pojačavaju, prednjače Vojvodina i TSC, ali uvek iskoči i neka ekipa od koje se možda i ne očekuje mnogo. Biće ovo teška sezona – upozorio je Docić.

Odlična atmosfera je još jedan od aduta tima sa Banovog brda. Istakao je kapiten Čukaričkog tu činjenicu i tokom priprema na Bledu.

- Klub je poznat po tome, nije to ništa novo. I to bi mogla da bude naša prednost u odnosu na konkurente. Novajlije se lako uklapaju, mi starosedeoci nismo preterano zahtevni. Atmosferu uvek držimo pozitivnom, tako će i ostati – kazao je Docić.

Za kraj, Docić je priznao da je novi šef struke zahtevniji od njegovih prethodnika.

- Svaki trener nosi nešto svoje. Kad kažem da je novi šef struke zahtevniji, mislim i na fizičku spremu, ali i na taktičke zamisli. Upoznajemo se polako, ali svi zajedno znamo šta hoćemo, ekipa dosta dobro izgleda.

Komentari (0)

Napiši Komentar