VESTI FK Čukarički

Mačva pala na Brdu, Kopitović odveo Čukarički na vrh tabele-MarkoDocić,BorisKopitović-

Mačva pala na Brdu, Kopitović odveo Čukarički na vrh tabele

Čukarički – Mačva 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Kopitović u 64. minutu.

Stadion: Na Banovom brdu. Gledalaca: 300. Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: Dejan Petrović i Svetozar Živin. Žuti kartoni: Đorđević (Čukarički), Adamović, Pejović, Obrovac (Mačva).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Docić, Đorđević, Belaković (od 55. Birmančević), Ovusu (od 81. Zorić), Stojanović, Mudrinski (od 86. Kiso).

MAČVA: Puletić, Pejović (od 84. Marković), Jovanović, Ristivojević, Jeftić, Obrovac, Ivić, Adamović (od 76. Babić), Gavrić, Gigić, Gemović (od 69. Šušnjar).

Čukarički je došao do druge prvenstvene pobede, prve na domaćem terenu, protiv izuzetno dobre ekipe Mačve. Trenutak odluke dogodio se u 64. minutu, kad je Docić maestralno izveo korner, a Kopitović glavom matirao Puletića.

U prvih deset minuta meča nije bilo mnogo uzbuđenja, Čukarički je imao po sed lopte, Šapčani pokušavali iz kontri da ugrize domaćina. Viđena su i dva gruba starta na Bogosavcu, što je takođe jasno pokazivalo opredeljenje gostujućeg tima.

Prvu priliku imali su domaći u 14. minutu, Docić je sjajno uposlio Ovusua, koji je sa desetak metara šutirao iz okreta, ali ne baš najbolje, pa je lopta postala lak plen golmana Mačve Puletića. Usledio je daleko bolji period igre na obe strane.

U 24. minut Đorđević je u kontri zaustavio igrača Mačve, dobio je žuti karton. Već u narednom napadu odlična šansa za goste, šutirao je odlično Obrovac, ali je Stevanović bio na oprezu, a potom je golman Brđana lako ukrotio i udarac Adamovića sa 18 metara.

U 27. minutu Ovusu je demonstrirao koliko je brz, krenuo je u kontru sa svoje polovine, jednim potezom prevario je trojicu čuvara, lako im umakao, ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je pogodio stativu. Lopta se ponovo odbila do Senegalca, koji je potom iz dobre pozicije šutirao preko gola Šapčana.

Jedini minut nadoknade u prvom poluvremenu doneo je odličnu priliku za goste, posle prekršaja Bogosavca na Gemoviću. Mačva je imala slodoban udarac sa 20 metara, odlično je šutirao Ristivojević, Stevanović je još bolje odbranio, uz pomoć prečke.

Odmah na startu na stavka pokušao je sa 30-tak metara Docić, ali je njegov šut završio metar iznad prečke gola Mačve. U 49. minutu iznenada je u prilici bio Belaković, posle smušene intervencije odbrane gostiju, ali je njegov udarac sa 12 metara izblokiran.

U 53. minutu sjajan pokušaj Obrovca, šutirao je iz prve sa 25 metara, ali je Stevanović još jednom bio odličan, izbio je loptu u korner. Imao je i Čukarički šansu, posle odlične kombinacije Ovusua i Stojanovića, lopta je došla do Docića, ali je kapiten domaćih sa 18 metara šutirao pravo u golmana Puletića.

U 64. minutu Čukarički je poveo. Stojanović je izborio korner, koji je femonenalno izveo Docić, a na drugoj stativi je to još bolje ispratio Kopitović, te je glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Puletića – 1:0.

Mačva je odličnu priliku u 71. minutu, posle greške domaćih, ali je Nemanja Stevanović fantastično ukrotio udarac mladog Gigića, sa pet metara. Mogao je Obrovac mnogo bolje u 76. minutu, ali se sa 15-tak metara odlučio za centaršut, umesto za šut, iz vrlo dobre pozicije, Stevanović je još jednom bio oprezan.

Do kraja meča Šapčani su pokušavali da dođu do izjednačenja, imali su još jedan dobar pokušaj iz slobodnog udarca, te odličan šut glavom Gigića u 90. minutu, ali je Stevanović bio sjajan.

U jeku napada Mačve još jedna odlična prilika za Čukarički, Stojanović je šutirao iskosa sa sedam metara, Puletić odbranio, a potome se lopta odbila do mladog Đorđevića, koji iz izgledne pozicije nije uspeo da savlada golmana Mačve.

Komentari (0)

Napiši Komentar