VESTI FK Čukarički

Luka Zorić: Vratio sam se tamo gde mi je bilo najlepše-LukaZorić-

Luka Zorić: Vratio sam se tamo gde mi je bilo najlepše

Luka Zorić je u zimskom prelaznom roku potpisao četvorogodišnji ugovor sa Čukaričkim. Na Banavo brdo je došao iz trenutno najboljeg tima Srpske lige „Beograd“, novobeogardskog IMT-a, a tokom pripremnog perioda zadobio je poverenje svih u klubu. A lokacija na vrhu ulice Beogradskog bataljona za Luku je prilično dobro poznata.

- Sa 14 godina sam bio u Čukaričkom na probi, tada sam se dobro pokazao i ostao u mlađim kadetima, koje je u tom trenutku predvodio trener Vladimir Kožul. Kasnije sam igrao i u generaciji koja je osvojila titulu u Omladinskoj ligi Srbije, potom nastupala u UEFA ligi mladih, u generaciji u kojoj su bili Šapić, Milojević, Mehmedović... Prelepe uspomene me vežu za taj period moje karijere – kazao je Luka Zorić, koji sepotom vratio na svoje početke:

- Rođen sam u Valjevu, ali sam u Beograd došao sa tri godine. Počeo sam da treniram fudbal u Radničkom sa Novog Beograda, potom sam bio u Čukaričkom, pa na pozajmici u Grafičaru, gde nisam imao sreće. Povredio sam se tada, u međuvremenu je sporazumno raskinut ugovor sa Čukaričkim. Ali, eto, vratio sam se posle dve godine, što bi se reklo zaobilaznim putem.

Zorić je kao omladinac na Banovo brdu igrao na više pozicija, bio je levi bek, ali i zadnji vezni...

- Sada sam uglavnom prednji vezni igrač, mogu da budem i na poziciji zadnjeg veznog. Ali, manje je bitno na kom mestu u timu ću biti. Tokom priprema, mislim da sam imao motiv veći od bilo kog saigrača, morao sam da se dokažem, na kraju je vredelo, potpisao sam ugovor na četiri godine sa mojim klubom. I u periodu dok nisam bio na Banovom brdu, navijao sam za Čukarički, pratio rezultate i utakmice kluba kad god sam bio u prilici. Uvek sam pozitivno razmišljao, ali nisam mogao ni da zamislim posle odlaska sa Banovog brda da ću se ovako brzo vratiti.

S obzirom da je već bio u Čukaričkom, Zoriću gotovo da nije bilo potrebno vreme da se prilagodi na novu-staru sredinu.

- Sa skoro svim igračima sam već bio u istom timu, ili sam bar igrao protiv njih. Odlično su me prihvatili i stariji, dugujem im zahvalnost na tome. Na Banovom brdu za mene ništa nije novo, nije mi bilo potrebno vreme da se uklopim. Najvažnije je da sam ponovo tu, da imam priliku da dam sve od sebe, na svakom treningu, da koristim svaku šansu koju budem dobio na utakmicama – kazao je Zorić, koji je potom dodao:

- Što se tiče Čukaričkog, ciljevi su uvek najviši. Klub igra na visokom niovu godinama unazad, izborio je Evropu prošle sezone, želimo ponovo na međunarodnu scenu. Zbog toga će već prvi meč protiv Crvene zvezde, a to je uvek spektakl na Banovom brdu, biti od ogromne važnosti. Naš cilj je da pružimo što bolju igru i da pobedimo. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe, ali dosta toga zavisi i od protivnika.

Komentari (0)

Napiši Komentar