VESTI FK Čukarički

Luka Stojanović: Uhvatili smo dobar ritam za finiš sezone-LukaStojanović-

Luka Stojanović: Uhvatili smo dobar ritam za finiš sezone

Čukarički je posle pobede nad Crvenom zvezdom odigrao još jedan vrlo dobar meč, u Nišu je protiv Radničkog, drugoplasiranog tima Super lige, osvojio bod – 2:2. I to uz dva gola Luke Stojanovića, momka koji je proglašen za najboljeg pojedinca trećeg kola plej-ofa. Podsetimo, u prethodnoj rundi, laureat je bio još jedan prvotimac Čukaričkog, Ognjen Mudrinski.

Četiri kola pre kraja šampionata Brđani su na četvrtom mestu, sa 31 bodom, jednim manje od lučanske Mladosti, jednim više od prvog pratioca Partizana. Iako su u dobroj poziciji da se izbore za mesto koje vodi u Evropu, svestan je Stojanović da će se borba za ta mesta najverovatnije voditi do poslednjeg kola.

- Odigrali smo u prva tri kola plej-ofa mečeve sa timovima koji su bili na prva tri mesta na tabeli, preostaju nam još četiri meča, od toga tri na domaćem terenu. Imaćemo imperativ pobede, već od prvog narednog susreta, protiv Napretka na Banovom brdu – priznao je Luka Stojanović, koji je posle dva pogotka protiv Radničkog stigao do deset postignutih golova ove sezone.

Luka Stojanović je istakao da je njegov tim mogao i više od remija u Nišu protiv odličnog Radničkog.

- Da je bilo malo više koncentracije u odbrani, mogli smo i do tri boda. Ali, svakako da smo zadovoljni, posebno zbog načina na koji smo osvojili bod. Ovaj remi i prethodni trijumf protiv Crvene zvezde osim u bodovnom smislu, mnogo nam znače i na polju samopouzdanja pred finiš sezone.

Stojanović se zahvalio na izboru za najboljeg pojedinca trećeg kola plej-ofa.

- Prezadovoljan sam i na ličnom planu, postigao sam dva pogotka, uspeo da doprinesem timu da osvoji vrlo značajan bod. Pogodio sam prethodno i protiv Crvene zvezde za 2:2, kasnije je Mudrinski doneo pobedu. U prvom trenutku, kad sam postigao taj pogodak, nisam ni bio svestan njegovog značaja, niti koliko je lep bio gol. U Nišu sam prvi gol postigao glavom posle ubacivanja Docića iz kornera, a inače sam prilično bezopasan u tim situacijama – našalio se Stojanović, koji je potom dodao:

- Eto, dao sam golove Zvezdi, Partizanu i Radničkom, uhvatio sam ritam, nadam se da ću nastaviti tako do kraja sezone.

Čukarički će u preostala četiri kola odigrati još tri meča na Banovom brdu, gde će gostovati Napredak, Vojvodina i Proleter, dok će na strani igrati još samo protiv Mladosti u Lučanima.

- Iz prve tri utakmice u plej-ofu osvojili smo četiri boda. Mi smo u svim mečevima dobro parirali timovima iz vrha tabele, nadali smo se da možemo nešto slično i sad kad je najbitnije. Sada nam predstoje još četiri utakmice, sve zavisi i od drugih rezultata. Generalno, prilično je izjednačena liga, dugo se nije desilo da Partzan bude peti. Igramo lep fudbal, stoga pozivam ljubitelje fudbala u Beogradu, one koji su neutralni, ali i navijače Zvezde i Partizana da dođu na Banovo brdo, imaju šta da vide na našim mečevima.

Prvi naredni rival je Napredak, meč će biti igran upravo na stadionu na Banovom brdu, 1. maja od 18 časova.

- Mnogi će reći da Napredak dolazi rasterećen, ali i oni imaju svoju računicu do kraja, mogu da se umešaju u borbu za Evropu. Siguran sam da će doći u kompletnom sastavu, vrlo motivisani, a mi smo svesni da imaju kvalitet. Videli smo to nedavno, kad smo ih pred svojim navijačima savladali u sjajnom meču, posle preokreta. Biće nam potrebno dosta truda i napora kako bismo osvojili važne bodove – zaključio je Luka Stojanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar