VESTI FK Čukarički

Luka Stojanović potpisao ugovor sa članom MLS lige Čikagom-LukaStojanović-

Luka Stojanović potpisao ugovor sa članom MLS lige Čikagom

Luka Stojanović, najbolji strelac Čukaričkog u tekućoj sezoni karijeru će nastaviti u MLS ligašu Čikagu. Pre dolaska na Banovo brdo ofanzivni vezista nosio je dres Apolona iz Limasola, Antverpena, Muskrona i Sportinga, a sada će se prvi put oprobati u Americi.

- Ponuda Čikaga došla je neočekivano. Bilo je poziva i sa drugih strana sveta, ali sam se odlučio za Sjedinjene Američke države, veliki izazov je igrati MLS ligu. Potpisao sam ugovor na dve plus jednu godinu, uskoro bi trebalo da završim svu papirologiju oko vize i da se preselim na drugi kontinent. Zahvalan sam Čukaričkom i svim ljudima u klubu, posebno predsedniku Draganu Obradoviću, koji mi je izašao u susret prilikom ovog transfera. Kazao sam već i ponoviću još jednom, dolazak u Čukarički je bio moj najbolji potez u karijeri, ovde sam igrao najbolji fudbal, posebno protekle polusezone – kazao je Luka Stojanović, koji je tokom jeseni postigao 12 golova u belo-crnom dresu.

Stojanović je poželeo mnogo sreće sada već svom bivšem klubu Čukaričkom.

- Nisam prvi Srbin koji je nosio dres Čukaričkog, a da se oprobao u Americi. Davno pre mene učinio je to Preki Radosavljević, koji je i dan danas fudbalska legenda u SAD. Ako uspem da učinim bar delić onog što je Preki učinio, biću prezadovoljan. A što se tiče Čukaričkog, klub ima plan, za svakog ko eventualno ostvari transfer postoji zamena, a Omladinska škola je davala i daje talentovane igrače. Verujem da će ekipa ostvariti ciljeve i da će ponovo izboriti plasman u Evropu – naglasio je Stojanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar