VESTI FK Čukarički

Luka Adžić pred TSC: Prvi utisak je najbitniji-LukaAdžić-

Luka Adžić pred TSC: Prvi utisak je najbitniji

Čukarički je nastavio sa praksom angažovanja srpskih igrača iz inostranih klubova. Ove sezone je na Banovo brdo najpre stigao Đorđe Ivanović, igrač beloruskog Šahtjora na pozajmici u slovenačkom Mariboru. Potom je belo-crne pojačao Luka Adžić, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, prošle sezone član holandskog Cvolea.

Tokom priprema Adžić je pokazao da bi mogao da bude veliko pojačanje. Postigao je i prvenac u remiju protiv Tuzla sitija, imao je nekoliko zapaženih partija... Biće Adžić jedan od aduta Čukaričkog u novoj sezoni, u kojoj će od velikog značaja biti prvi meč protiv direktnog konkurenta za plasman u Evropu, ekipe TSC-a iz Bačke Topole (subota, 20 časova).

- Izuzetno bitna utakmica za moj novi klub, već na startu šampionata igramo jedan od derbija. Uvek je startni meč težak, a svi znamo koliko je prvi utisak bitan. Daćemo sve od sebe da krenemo pobedom. Znamo protiv koga igramo, pratio sam sve što radi TSC prethodnih sezona. Klub su vrlo sličan Čukaričkom, pre svega organizaciono, poslednjih godina su u vrhu srpskog fudbala. Poseduju kvalitet, odličnog trenera, ali ipak smatram da smo bolji tim. Na nama je da to dokažemo na terenu – kazao je Luka Adžić, jedan od debitanata u belo-crnom dresu.

Luka je prošlu sezonu igrao u holandskom Cvoleu, a već tokom priprema je pokazao da je u potpunosti sreman za izazove koji ga očekuju.

- U prvom delu polusezone bio sam standardan, u drugom više ulazio sa klupe. Ali, sve je to sad iza mene. Srećan sam na Banovom brdu, fokusiran na Čukarički i na sve što ekipu očekuje u sezoni koja počinje u subotu. Adžić je na pripremama u Sloveniji imao prilike da se upozna sa novim saigračima, a jednu stvar je posebno istakao:

- Što se tiče ekipe, stvarno sam prezadovljan. Ne govorim tu o igračkim kvalitetima, oni naravno nisu sporni, već o ljudskim, ovo je sjajna grupa momaka. U klubu vlada pozitivna energija, treba samo da ostanemo tako složni i da poentiramo na kraju sezone. A svi priželjukuju da se klubu ponovo plasira u Evropu – kazao je Adžić, koji je potom dodao:

- Odgovara mi i stil igre koji forsira šef i njegov stručni štab, prilagodio sam se brzo, iako nije bilo mnogo vremena za rad, zaista je bila kratka pauza između dve sezone.

Luka je otkrio da nije mnogo razmišljao kad je stigla ponuda Čukaričkog da se vrati u Srbiju.

- Prihvatio sam iz prve, iz više razloga. Čukarički je pored Crvene zvezde i Partizana najorganizovaniji klub u Srbiji u svim segmentima. Dodatna prednost mog novog kluba je ta što mnogo radi i ulaže u mlade igrače. U ovom momentu, Čukarički je za mene najbolji potez. Sebe još uvek smatram mladim igračem, želja mi je da pružam najbolje partije do sada i da pomognem klubu u ostvarivanju svih ciljeva.

Luka je bio u Belgiji i Holandiji, zemljama koje se graniče sa Luksemburgom. Ipak...

- Nisam imao priliku da igram tamo, niti da se odmerim sa ekipama iz Luksemburga. Rasing Union je prvi rival Čukaričkog u Evropi i zaista treba da budemo oprezni. Svakome mogu da naprave problem, ako ih neko potceni, pokazali su to u nekoliko navrata, uostalom i njihova reprezentacija je da daleko višem nivou nego špto je to bio slučaj ranijih godina – upozorio je Luka Adžić.

Komentari (0)

Napiši Komentar