VESTI FK Čukarički

Lazar Stojanović potpisao stipendijski ugovor sa Čukaričkim-LazarStojanović-

Lazar Stojanović potpisao stipendijski ugovor sa Čukaričkim

Čukarički je nastavio sa ulaganjem u budućnost kluba, u četvrtak je potpisan stipendijski ugovor sa Lazarom Stojanovićem, momkom rođenim 22. aprila 2005. godine. Perspektivni štoper obavezao se na vernost Brđanima, a ugovor je zaslužio posle sjajnih igara u kadetskoj konkurenciji, pod komandom trenera Momira Milete.

- Ovde sam već tri godine. Krenuo sam fudbalom da se bavim u rodnoj Velikoj Plani, a na jednom turniru, na kojem je učestvovao i Čukarički, dobio sam poziv od koordinatora Omladinske škole Đorđa Aćimovića. Na početku sam dolazio prvih godinu dana, bio je to neki vid probe, potom sam registrovan za Čukarički. Prvi trener mi je bio Marko Martać, sad sam u kadetima, a trebalo bi na proleće da pređem u omladince – kazao je Stojanović.

Na početku Stojanović je igrao na poziciji zadnjeg veznog, a potom je prekomandovan na mesto štopera.

- Sviđa mi se pozicija na kojoj igram, a idol mi je Čelzijev prvotimac Tijago Silva. Gledam kad god mogu i prvi tim Čukaričkog, od startijih igrača sviđa mi se stil igre Stefana Šapića. Naravno, skidam svaki njegov, ali i poteze Drezgića i Kovačevića, koji su vrlo mladi, a već su u prvom timu – istakao je Stojanović.

Bojan Kovačević je debitovao za prvi tim Čukaričkog sa 17 i po godina, slična je situacija bila sa Urošem Drezgićem, Stojanović se nada da bi mogao da krene njihovim stopama.

- Iskreno se nadam da će biti tako, ali moram još mnogo da radim da bih došao do tog nivoa – svestan je Stojanović.

Na kraju, mladi štoper visok 186 santimetara, istakao je ponos što je kapiten generacije momaka u belo-crnom, rođenih 2005. godine.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam kapiten kadetske selekcije Čukaričkog. Imam ovde sjajne drugare, odličnog trenera, imamo podršku čitavog rukovodstva kluba, naše je samo da dobro radimo, a za to imamo sve potrebne uslove – zaključio je Lazar Stojanović.

Stojanović je za kadete Čukaričkog prvi zvanični meč odigrao 6. marta ove godine, a već je dva puta nastupao za omladince Brđana, i to ove jeseni u pobedama protiv Spartaka i Mačve. Na proleće bi Stojanović mogao da bude standardan u timu koji sa klupe predvodi Pavle Delibašić.

Komentari (0)

Napiši Komentar