VESTI FK Čukarički

Lalatović: Sad je primarno da se fizički pripremimo za dugo prvenstvo-NikolaDrinčić-

Lalatović: Sad je primarno da se fizički pripremimo za dugo prvenstvo

Šef stručnog štaba Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je da je primarno za ekipu da se fizički dobro pripremi za predstojeće prvenstvo odnosno da trenutno nisu važni rezultati na kontrolnim utakmicama. 

"Nisam bio tu prvih 17 dana priprema, za 22 dana počinje prvenstvo. Igrači su umorni i teški što je normalno za ovaj period, nije nam sad bitan rezultat, već da se fizički dobro pripreme jer je dugačko prvenstvo i ekipa koja bude najspremnija praviće na duži period dobre rezultate. Od kad sam došao svi fudbaleri su igrali po jedno poluvreme, ali vidi se da za moje zahteve u igri moram da budem sa njima svaki dan da bi ih oni prihvatili. Fizički deo su odradili maksimalno, ali teško se kreću po terenu i kad se osveže biće brži, agresivniji i moći će da se kreću bez lopte", naveo je Lalatović. 

Kako je dodao, nije ni očekivao da pobede Krila Sovjetov u kontrolnoj utakmici, jer ruska ekipa počinje prvenstvo za sedam dana, a fudbaleri Čukaričkog su na dan utakmice imali trening i dan pre toga dva treninga. 

"Dvadeset dana pred prvenstvo sam malo i zabrinut jer ima puno povređenih i operisanih igrača. Treba to sve sad skockati i postaviti na prave noge. Trebaju nam krilni igrači, špic, bek - još jedno četiri igrača da bi Čukarički mogao da pokuša da izađe u Evropu sledeće sezone. Imamo mnogo mladih igrača, koji su jako talentovani i pred njima je svetla budućnost, ali nemaju iskustvo. To se videlo i juče, fale im utakmice. Igrač se postaje kad se kališ i kroz drugu ligu, kad kapiten vikne na tebe... Mora dobro da se oznojiš da bi ušao u prvi tim. Ako ćemo forsirati mlade igrače onda se traži samo da se ostane u ligi, a ako se traži rezultat to je sa pet-šest mladih igrača nemoguće", pojasnio je šef. 

Lalatović je rekao da Dragoljub Srnić i Aleksandar Jevtić, kojima su istekli ugovori u Čukaričkom, nastavljaju karijeru u inostranstvu i da trenutno raspolaže sa 15, 16 igrača. "Zorić je operisao prepone, Docić polomio prst na treningu, dosta je povređenih igrača. Očekujem ostala pojačanja, treba nam još četiri igrača da popunimo kadar i da napravimo rezultate". 

Što se tiče dosadašnjih pojačanja, Lalatović je naveo da je Crnomarković imao dužu pauzu, ali da je odličan igrač, Drinčić da je iskusan, a golman Kirovski veliko pojačanje za ekipu. Kapitensku traku ubuduće će nositi Petar Bojić, koji će prema rečima šefa, zbog pauze od osam meseci prošle sezone posle ovih priprema biti "onaj pravi". 

Upitan o kritikama u medijima vezano za rezulatat mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj koju je predvodio, Lalatović je ocenio da našu ekipu niko nije nadigrao i da nema šta da se zameri igračima, koji će, kako je dodao biti za godinu ili dve u A reprezenatciji. 

"Za svaki uspeh je potrebna i sreća. Niko ih nije nadigrao, mogu biti zadovoljan i treba naš narod da bude zadovoljan sa njima. Bili smo bolji od Portugala i Makedonije, a sa Španijom smo igrali fenomenalno sa igračem manje 60 minuta i ne treba kritikovati. Ne može meni niko da oduzme najbolje trenerske rezultate u Superligi. Marko Nikolić ima duplu krunu, ali gledaju se i rezultati u Evropi, a kao trener Vojvodine u Evropi u osam utakmica sam imao jedan poraz, u prvenstvu za 13 meseci nisam izgubio utakmicu. Strani stručnjaci kažu da ste ispred svih u Superligi, ali ne može u Srbiji da se oprosti uspeh. Jedva čekaju u meni da vide neuspeh, ali ja im to neću dozvoliti. Čim imaš rezultat, stav i ne daš na sebe odmah smetaš. Ne dotiču me loši komentari, jako sam zadovoljan kako ide moja trenerska karijera". 

Lalatović je dodao da se nikom nije nudio i da su ga u sve klubove pozivali. U tom kontekstu, upitan o nedavnom pozivu da trenira Crvenu zvezdu istakao je da je ispravno odlučio što je odbio taj poziv. "Ispao bih nekorektan prema Čukaričkom i reprezentaciji da sam prihvaio. Ispravno sam odlučio iako sam odbio nešto što nikad niko ne bi odbio. Uradio sam tako zbog svog stava, kućnog vaspitanja i karaktera. U Zvezdi sam ponikao, ali ispao bi loš čovek da sam prihvatio, a ja to nisam". 

Vezano za nesuglasicu sa fudbalerom Ognjenom Ožegovićem na Evropskom prvenstvu Lalatović je istakao da je to bila čarka o kojoj ne treba mnogo pričati. "Cenim ga kao igrača. Desila se situacija, ali naši igrači moraju da budu profesionalci i ne smeju da prigovaraju treneru ako ih ne ubaci u igru. I jedan Sančez koji vredi 80 miliona evra sedeo je na klupi. Ožegović je igrao protiv Makedonije i Portugala, a planirao sam i protiv Španije da ga ubacim ali se desilo da smo imali igrača manje i bilo bi suludo da vadim veznog igrača gde je Španija najjača i ubacim špic igrača. Iz taktičkih razloga ga nisam ubacio i onda je on bio ljut jer se zagrevao 40 minuta. Ništa mu ne zameram, mlad je i ja sam grešio. Ako je smatrao da ga ponižavam tim zagrevanjem nije trebalo to tad da mi kaže. Nikad ne može doći do fizičkog obračuna. Kad sam došao u Čuku Ožegović je dao samo dva gola i to iz penala, a sa mnom 14 golova za polusezonu. Prve velike pare je zaradio sa mnom kao sa trenereom, on kod mene dobija šanse". 

Čukarički je odigrao tri kontrolne utakmice tokom priprema u Beogradu - pobedio FK Dunav i poražen od Bačke i Krilo Sovjetova. U subotu, 1. jula ekipa putuje na dvonedeljne pripreme u Sloveniju gde će igrati pet kontrolnih utakmica pred prvenstvo koje počinje 22. jula. 

„Siguran sam da će se naša reprezentacija sa ljudima koji vode FSS i sa selektorom Muslinom kvalifikovati na svetsko prvenstvo u Rusiji“. 

Komentari (0)

Napiši Komentar