VESTI FK Čukarički

Lalatović posle Partizana: Čukarički zaslužuje da igra Evropu, ponosan sam na svoje igrače!--

Lalatović posle Partizana: Čukarički zaslužuje da igra Evropu, ponosan sam na svoje igrače!

Pobeda od 4:2 protiv Partizana u prvom meču polufinala Kupa Srbije izmamila je osmeh na licu trenera Čukaričkog Nenada Lalatovića.

Iako naš tim u revanš nosi dva gola viška, Lalatović upozorava da igrači nijednog trenutka ne bi smeli da se opuste.

- Čestitam mojim igračima na zasluženoj pobedi. Ponosan sam na njih. Ne smeju nijednog trenutka da se opuste, jer dva gola su najopasniji rezultat. Jer ako smo mi njima dali četiri gola, mogu i oni nama. Ne smeju da se opuštaju. U Srbiji sve može da bude lepo kad se hoće. Ova utakmica i ona sa Radničkim su nebo i zemlja. Jako sam tužan zbog onog što se dešavalo sa Radničkim. Da sam došao na konferenciju i rekao šta sam hteo, dobio bih minimum godinu dana suspenzije. To je iza nas. Drago mi je da su igrači ispoštovali sve što smo dogovorili, a nismo bili kompletni - rekao je Lalatović i dodao:

- Jako dobro smo igrali taktički, Partizan ima jak tim. Treba biti pošten, na 3:2 je Partizan imao stopostotnu šansu. Ali, moramo da budemo mirni, jer će u revanšu biti teže. Sad u nedelju ponovo sa Partizanom, pa Crvenom zvezdom, pa derbi sa Spartakom. Zgusnut je raspored, biće teško. Čukarički je pokazao da zaslužuje Evropu. Neka Evropu igra ko god hoće, ali ne treba da idemo tamo da se ponižavamo, da se sunčamo i odigramo jedan meč. Tamo treba dostojno da predstavljamo Srbiju.

Iskoristio je Lalatović ovu konferenciju i da pruži punu podršku sportskom direktoru Vladimiru Matijaševiću.

- Sportski direktor Matijašević me je doveo. Ako on ode, idem i ja. Ja ću sigurno napustiti klub. Meni je u Čukaričkom prelepo, ovde sam proveo godinu i po dana. Ovde mi je jedan od najomiljenijih klubova. Direktor nije ništa kriv, ni gazda Obradović, ni igrači, kriv je neko drugi. Moram da se solidarišem sa direktorom, on je najbolji sportski direktor u Srbiji - rekao je Lalatović i nastavio:

- Mnoge igrače smo doveli za male pare i prodali za milione. Njemu treba još veća podrška i još veća plata. Poštujem vlasnika Galeta Obradovića, on mi je omiljeni predsednik uz Rinata Ahmetova, ali ja moram da se solidarišem sa Matijaševićem. Voleo bih da ovde provedem sve četiri godine, ovom klubu dajem sve. Voleo bih da ostanem sve četiri godine i onda odem u inostranstvo.

Osvrnuo se Lalatović i na partiju mladog Veličkovića.

- On je dečko koji igra za omladince još. Čak nije ni trenirao s nama, ali sam ga ubacio u drugom poluvremenu pošto je Radić imao temperaturu i bio na infuziji. Moram još jednom da pohvalim predsednika Obradovića koji je na pripreme poveo i omladince sa prvim timom. Ja sam Veličkovića video tamo s obzirom na to da je igrao tri utakmice za prvi tim. Ne bih drugačije ni imao uvid i njegove kvalitete. Međutim, rekao sam da ostane još u omladincima, jer trenutno imamo reprezentativca Stevanovića. Sve je uradio kako sam mu rekao i zadovoljan sam - rekao je Lalatović.

Podsetimo, revanš meč polufinala Kupa Srbije na programu je 9. maja u Humskoj.

Komentari (0)

Napiši Komentar