VESTI FK Čukarički

Krunić: Pravedan ishod u Kruševcu, protiv Dinama pristup kao da dolaze Zvezda ili Partizan!--SimoKrunic

Krunić: Pravedan ishod u Kruševcu, protiv Dinama pristup kao da dolaze Zvezda ili Partizan!

Čukarički se sa teškog gostovanja u Kruševcu vratio bogatiji za jedan bod, posle daleko bolje igre u drugom poluvremenu uspeo je da izbegne poraz, na kraju je malo nedostajalo i da slavi. Ipak, trener Brđana Simo Krunić istakao je zadovoljstvo rezultatom, posebno reakcijom igrača posle lošijih prvih 45 minuta na stadionu „Mladost”.

Dobro smo počeli meč u Kruševcu, kontrolisali igru u prvih 15 minuta, ali smo potom činili neshvatljive greške na sredini terena. Sami smo pružili priliku Napretku da se razigra, a ekipa takvog kvaliteta je to znala da iskoristi. I u takvom odnosu snaga smo odolevali, a potom pali u tom jednom minutu nadoknade prvog poluvremena. I opet posle naše izgubljene lopte, kad je naš igrač dao malo jači for, usledila je kazna u bukvalno poslednjim sekundama prvog dela igre – kazao je na startu analize meča protiv Napretka Krunić.

U nekoliko prethodnih mečeva, a to posebno važi za duel protiv Voždovca u gostima, Čukarički je imao jake adute sa klupe. I sada su oni uticali da se donekle promeni tok dešavanja na terenu.

Drugo poluvreme je svakako bilo mnogo bolje nego prvo po nas. Pokazalo se ponovo da imamo na klupi igrače koji mogu da okrenu utakmicu, iako se to sada nije videlo kroz golove ili asistencije, kao što je bio slučaj protiv Spartaka, na primer.

Doduše, dve izmene su bile prinudne. Još krajem prvog poluvremena teren je napustio Veljko Birmančević, njega je zamenio Darko Zorić, dok je takođe povređenog Aleksandra Đorđevića odmenio Petar Bojić.

Birmančević je povredio mišić, dok je Đorđević izvrnuo članak. U utorak će obojica na snimanja, pa ćemo znati da li ih očekuje pauza i kolika će ona biti.

Izlazak Đorđevića naterao je Krunića na prinudnu izmenu, ali trener Čukaričkog nije u igru ubacio Nenada Kisa, već daleko ofanzivnijeg Bojića.

Bez obzira što smo u tom trenutku gubili, isto bih učinio i da je na primer rezultat bio 0:0. Mi nismo ekipa koja se brani, napadački smo opredeljeni, uvek idemo na pobedu. Rezultat ne može da se zatvara u 60. minutu, eventualno može u poslednjih pet-šest minuta – pojasnio je svoju filozofiju Krunić.

Čukarički se bodom u Kruševcu osamio na četvrtoj poziciji, još uvek iza niškog radničkog i Partizana, a ispred lučanske Mladosti. U poslednjem meču pred drugu reprezentativnu pauzu zbog obaveza nacionalnih selekcija, na Banovo brdo dolazi debitant u Super ligi, trenutni fenjeraš, Dinamo iz Vranja.

To su najteže utakmice. Igrali su u prethodnom kolu protiv veoma dobre ekipe Mačve, pobedili su, to dovoljno govori o njima. Lako je motivisati igrače za duele protiv Crvene zvezde ili Partizana, ali takav pristup moramo da imamo u svakom susretu. Pa i protiv narednog rivala Dinama, kojeg izuzetno uvažavamo – napomenuo je Krunić.

Komentari (0)

Napiši Komentar