VESTI FK Čukarički

Kovač: Maksimalan pristup, u Kupu su iznenađenja uvek moguća-StefanKovač-

Kovač: Maksimalan pristup, u Kupu su iznenađenja uvek moguća

Poslednja tri meča osmine finala Kupa Srbije biće odigrana u sredu. Drugi po redu na programu tog dana je duel u Gornjem Milanovcu, između člana Prve lige Srbije Metalca i superligaša Čukaričkog, od 17 časova. Prethodno su plasman u četvrtfinale već izborili TSC, Radnik, Radnički (Niš), Novi Pazar i Vojvodina. Jedan od onih koji je učestvovao u poslednjem duela ova dva tima je i Stefan Kovač, neumorni vezista Brđana.

- Metalac je uvek bio neugodan rival za Čukarički, posebno na domaćem terenu. U tom poslednjem meču, kojeg se dobro sećam, slavili smo sa 3:0. Ali, najviše zahvaljujući činjenici da smo rivala maksimalno ozbiljno shvatili i da smo uradili sve što je bilo do nas u toj utakmici. Svesni smo da ni sada neće biti lako – upozorio je Kovač, koji je u tom trijumfu belo-crnih imao asistenciju za gol Asmira Kajevića.

Kovač zbog četiri žuta kartona nije imao pravo nastupa u prethodnom meču Super lige protiv Vojvodine, a u Gornjem Milanovcu biće na raspolaganju šefu struke Dušanu Kerkezu.

- Meč u Novom Sadu je iza nas, ne treba da se osvrćemo na ono što je prošlo, već da gledamo samo napred. Moramo da budemo fokusirani od starta, da nametnemo svoj ritam i da pokušamo da izbegnemo bilo kakvu neizvesnost. Takođe, na nama je da budemo strpljivi, kao što je to bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama, da ne srljamo i da zadržimo koncentraciju do kraja susreta. Znamo da su Kup mečevi oni u kojima se mnogo češće događaju iznenađenja.

Kup je jedna od šansi Brđana da ispune svoj ovosezonski cilj, odnosno način da izbore mesto u Evropi.

- Ima još mnogo da se igra, podjednako su nam važni dueli u oba domaća takmičenja. Tek smo u osmini finala, rano je da razmišljamo o eventualnoj borbi za trofej, do toga je dug put. Opet, Super liga je nešto sasvim drugo, crta se podvlači posle plej-ofa, a svaka od 37 utakmica tokom lige je od ogromne važnosti. Na nama je da se sada maksimalno fokusiramo na Metalac, pa ćemo tek potom razmišljati o Voždovcu – naglasio je Kovač.

Komentari (0)

Napiši Komentar