VESTI FK Čukarički

Kopitović: Period proveden u Čukaričkom najlepši u mojoj karijeri-BorisKopitović-

Kopitović: Period proveden u Čukaričkom najlepši u mojoj karijeri

Boris Kopitović je posle dve i po godine napustio Čukarički, crnogorski reprezentativac potpisao je ugovor sa prvakom Belorusije, ekipom BATE Borisov. Pouzdani štoper je za Brđane odigrao 69 utakmica, postigao je šest golova, a u međuvremenu postao je i reprezentativac Crne Gore. Za Sokolove je na sedam susreta postigao i jedan gol. Kopitović je preneo prve utiske iz Borisova:

- Po obavljanju lekarskih pregleda i konačnog dogovora, organizovana je promocija u novom klubu, a sve je bilo na vrhunskom, profesionalnom nivou. U subotu sam odgledao i Kup utakmicu protiv Torpeda, koju je BATE dobio sa 8:1. Klub igra na prelepom stadionu, ima uvek visoke ambicije, vezane naravno za osvajanje domaćih trofeja i plasman u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja.

BATE je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan od norveškog Rozenborga, te će takmičenje nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope, rival im je Sarajevo. Kopitović je pojasnio i kako je došlo do saradnje sa timom iz Borisova.

- Saša Đorđević, predstavnik BATE-a, gledao me je u reprezentativnom dresu protiv Litvanije, u meču kad sam postigao i gol. Desilo se da Belorusi ostanu bez štopera, koji se povredio, bila im je potrebna zamena, kontaktirali su me i od mene dobili pozitivan odgovor. Na kraju su se i klubovi dogovorili, te ću karijeru nastaviti u najboljem timu Belorusije. Ugovor sam potpisao na tri i po godine.

Nije Kopitović zaboravio sada već bivše saigrače iz Čukaričkog.

- Mogu slobodno da kažem da sam u Čukaričkom proveo najlepših dve i po godine u karijeri, bilo je dosta lepih momenata, taj klub će uvek imati posebno mesto u mom srcu. Upoznao sam dosta dobrih i kvalitetnih ljudi, nadam se da ćemo nastaviti da se družimo, iako sam malo fizički razdvojen sad od njih. Mnogo mi je žao što napuštam ekipu, saigrače i Banovo brdo – emotivnim tonom je govorio Kopitović.

Komentari (0)

Napiši Komentar