VESTI FK Čukarički

Kombinovani tim Čukaričkog izgubio od Maribora--

Kombinovani tim Čukaričkog izgubio od Maribora

Čukarički – Maribor 1:2 (0:2)

Teren: hotela „Habakuk“. Gledalaca: 50. SUDIJA: Tadej Mežnak (Slovenija). Žuti kartoni: Bojić (Čukarički), Mulahusejinović (Maribor). Strelci: Mešanović u 13, Tavareš u 31. minutu za Maribor, Bojić u 50. minutu za Čukarički.

ČUKARIČKI: Belić, Veličković, Đurić, Šošević, Bogosavac, Drinčić, Vidosavljević, Stojanović, Đorđević, Birmančević, Mudrinski. Igrali su još: M. Stevanović, Šapić, Kamenović, Zorić, Ovusu, Crnomut, Kiso, Docić, Belaković, Bojić.

MARIBOR: Kotman, Kolmanič, Dumbija, Ivković, Uskoković, Piler, Ahmedi, Bajde, Vrščić, Mešanović, Tavareš. Igrali su još: Obradović, Bajrami, Moravac, Cretu, Bohar, Sani, Omoriđi, Mulahusejinović.

Čukarički je poražen i u trećoj utakmici na pripremama u Sloveniji, na Pohorju je od Brđana bio bolji učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope, Maribor. Ideja trenera Sime Krunića bila je da šansu ukaže svim igračima po poluvreme.

Ovoga puta za razliku od prethodnih utakmica napravio je miks standardnih prvotimaca sa igračima pristiglih iz omladinske škole (čak petorica u prvom poluvremenu). Zbog povreda i deficita na nekim pozicijama, a to se pre svega odnosi na mesto levog beka, u drugom poluvremenu, Bogosavca je zamenio i to sa uspehom vezista Darko Zorić.

Uvodnih 20 minuta igre pripali su Mariboru, a posle dve promašene prilike, Mešanović je u 13. minutu iskoristio dodavanje Bajde sa desne strane i glavom sproveo loptu u mrežu Belića – 0:1. Grešku odbrane Čukaričkog u 31. minutu kaznio je Tavareš. Napadač Maribora je u padu sa deset metara zakucao loptu u mrežu Brđana – 0:2.

Tek tada su se oslobodili pritiska fudbaleri Čukaričkog, a po šansu su imali Vidosavljević, Stojanović, zatim Drinčić iz slobodnog udarca u 40, i na kraju Mudrinski koji minut kasije. Nastavak utakmice doneo je daleko bolju igru Čukaričkog.

Belaković je dodao loptu do Zorića, usledio je fenomenalan centaršut sa leve strane. Petar Bojić je bio na pravom mestu u šesnaestercu Maribora, tako da je rutinski između dva štopera rivala zatresao mrežu za – 1:2.

Usledio je period potpune dominacije Brđane, ređale su se prilike Ovusua, zatim odlična mladog defanzivca Šapića u 75. minutu, međutim težak tereni i voda koja je ostala posle jučerašnje kiše nisu bili saveznik igračima u belim dresovima.

U svakom slučaju, za Čukarički je ovo bila dobra provera da vidi koliko mogu pre svega mladi igrači, odnosno koga od njih bi trebalo zadržati za prvenstvo. Vidisavljević, Đorđević i Veličković za sada su položili. Narednu utakmicu Brđani igraju 9. jula protiv Zorije.

Komentari (0)

Napiši Komentar