VESTI FK Čukarički

Kombinovani tim Čukaričkog bolji od Suduve, golovi Aleksića i Vidosavljevića-MilutinVidosavljević,KostaAleksić-

Kombinovani tim Čukaričkog bolji od Suduve, golovi Aleksića i Vidosavljevića

Čukarički – Suduva 2:0 (1:0)

Stadion u Parekliši. Gledalaca: 20. Strelci: 1:0 – Aleksić u 20, 2:0 – Vidosavljević u 69. minutu.

ČUKARIČKI: Petrović, Veličković, Kopitović, Bakić, Kamenović, Kiso, Kovač, Aleksić, Kajević, Luković, Vidosavljević. Igrali su još: Mićović, Radovanović, Nikčević, Ivanović.

SUDUVA: Plukas, Slavickas, Ivanov, Leimonas, Živanović, Švrljuga, Matulevičijus, Cetnarski, Sirgedas, Banevičijus, Jankauskas. Igrali su još: Mikis, Riki.

Čukarički je poslednjeg dana boravka na Kipru odigrao dve utakmice. Prvu protiv prvaka Litvanije, u kombinovanom sastavu, u Parekliši je slavio sa 2:0 golovima Koste Aleksića i Milutina Vidosavljevića. Bili su Brđani daleko bolji rival, šampionu baltičke zemlje gotovo da nisu dozvolili da ih ozbiljnije ugrozi, osim u dva navrata.

U 16. minutu odlična kontra Čukaričkog, posle dodavanja Vidosavljevića Kajević je umakao odbrani Litvanaca, sustigli su ga protivnički igrači, ali je on doturio loptu do Lukovića, koji je šutirao sa 12 metara, iskosa sa leve strane, no golman Plukas je dobro intervenisao. Samo četiri minuta kasnije vođstvo belo-crnih. Vidosavljević je vrlo dobro izveo korner sa desne strane, a glavom u padu loptu je u mrežu poslao Aleksić, pored zbunjene odbrane Litvanaca – 1:0.

Tek u 24. minutu Suduva je zapretila, posle lošije intervencije odbrane Brđana Sirgedas je šutirao sa deset metara, za malo pored gola Petrovića. Sedam minuta kasnije još jedna odlična kontra belo-crnih, povukao je Aleksić, dodao je do Lukovića, koji je centrirao, ali je Vidosavljević nešto lošije zahvatio loptu, te je šansa propala.

Razigrani Luković je imao još jedan vrlo dobar prodor u 35. minutu, prošao je po levoj strani, ušao u šesnaesterac i šutirao, no Plukas je bio oprezan. Pokušao je i Kajević sa 18 metara koji minut kasnije, ali je i to bilo preslabo za golmana litvanske ekipe. Potencijal su pokazali potom i omladinci, najpre je Kamenović bio u dobroj poziciji, ali je i on šutirao u golmana Suduve. Pri kraju prvog poluvremena, posle ubacivanja Vidosavljevića iz kornera, nogom je loptu zahvatio Bakić, ali ni tada prednost nije duplirana.

Na startu drugog poluvremena odlična akcija Čukaričkog umalo je rezultirala drugim golom. Na ovom meču kapiten Kajević prošao je po desnoj strani, odlično centirao, na suprotnoj strani loptu je zahvatio Aleksić, ali je pogodio stativu. Sjajnu priliku za izjednačenje Suduva je imala u 55. minutu, Riki je centirao, a Slavickasev šut je u poslednjem momentu izblokiran. Samo dva minuta kasnije Riki je natrčao na odbijenu loptu, koja je posle njegovog šuta sa desetak metara, na sreću Brđana, završila za malo pokraj gola.

Kontra Brđana je maestralno fukncionisala na ovom meču, a upravo na ovaj način prednost je duplirana u 69. minutu. Presečen je jedan napad Suduve na polovini terena, Kovač je odlično uposlio Vidosavljevića, koji je ušao u šesnaesterac i elegantno prebacio istrčalog golmana Litvanaca – 2:0. Mogao je šampion baltičke zemlje da unese neizvesnost koji minut kasnije, ali je Živanović glavom, iz sjajne pozicije, prebacio gol nepotrebno istrčalog Petrovića. Do kraja meča nije bilo mnogo uzbuđenja.

Komentari (0)

Napiši Komentar