VESTI FK Čukarički

Ko su potencijalni rivali Čukaričkog u Evropi: Od Gruzije do Islanda--

Ko su potencijalni rivali Čukaričkog u Evropi: Od Gruzije do Islanda

U sredu uveče, posle revanš mečeva polufinala Kupa Srbije, postalo je jasno da je Čukarički i definitivno obezbedio plasman na međunarodnu scenu, konkretno u kvalifikacije za Ligu Evrope. Belo-crni će krenuti iz prve runde, u kojoj se takmiči 94 tima, a imaće status nosioca, sa nacionalnim koeficijentom 4,450.

Po završetku svih nacionalnih šampionata u Evropi biće poznati svi potencijalni rivali Čukaričkog u prvoj rundi. No, već sada je poznat spisak od 24 potencijalna rivala (od ukupno 47), a to su: B36, NSI Runavik (Farska Ostrva), Čikura, Torpedo (Gruzija), Milsami, Petrokub (Moldavija), Flora, Trans Narva (Estonija), Liepaja (Letonija), Kliftonvil (Severna Irska), Hibernijans, Gzira (Malta), KR Rejkjavik, Breidablik (Island), Šamrok, Sent Patriks (Republika Irska), Široki Brijeg (BiH), Evropa (Gibraltar), Konahs Kvej (Vels), KuPS, RoPS, Inter Turku (Finska), Štumbras (Litvanija), RFS Riga (Letonija).

Žreb za prvo i drugo kolo predviđen je za 19. jun u sedištu UEFA u Nionu. Dakle, tada će Čukarički saznati i ime rivala u drugom kolu, gde će nastaviti svoj evropski put ukoliko bude uspešan na prvoj prepreci. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće 74 tima, 47 pobednika prve runde i 27 ekipa koje kreću iz prve runde.

Prilikom žreba za tu rundu, Brđani će biti među nepovlašćenim timovima. Potencijalni rivali će im, između ostalog, biti: sedmoplasirani timovi iz Španije i Nemačke, šestoplasirani iz Italije i Engleske, petoplasirani tim Rusije... Već su poznata i neka konkretna imena, pa su na spisku potencijalnih rivala za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope: Strazbur (Francuska), Vitorija Gimaraeš (Portugalija), Sparta Prag (Češka), AZ Alkmar (Holandija)... Mečevi prvog kola kvalifikacija biće igrani 11. i 18. jula, dok je drugo kolo na programu 25. jula i 1. avgusta.

Komentari (0)

Napiši Komentar