VESTI FK Čukarički

Kerkez: Radnički ima kvalitet, očekujem težak meč u Nišu--

Kerkez: Radnički ima kvalitet, očekujem težak meč u Nišu

Čukarički će u nedelju u jednom od derbija 28. kola Super lige Srbije gostovati Radničkom u Nišu. Za Brđane je ovo, bez ikakve dileme, najneugodnije gostovanje. Iz prostog razloga, poslednji put su na stadionu „Čair“ slavili još daleke 2003. godine. Dakle, belo-crni pune dve decenije čekaju na trijumf u Nišu.

Tradicija koja svakako upozorava ekipu Dušana Kerkeza i njegov stručni štab. Ovoga puta timovi su u različitim pozicijama, Čukarički se bori za vrh tabele i izlazak u Evropu, Radnički je u donjoj polovini šampionata, sa željom da što pre obezbedi opstanak.

- Te 2003. godine, kad je Čukarički poslednji put slavio u Nišu, već sam bio član Leotara, sa kojim sam osvojio titulu. Iskreno, čudno mi zvuči podatak da je moj sadašnji klub bez pobede na „Čairu“ toliko dugo, ali te stvari se jednostavno dešavaju. Radnički je veliki klub, poslednjih godina se vratio u vrh srpskog fudbala, gde on prirodno i pripada, igrao je i Evropu. Možda im je ova sezona malo slabija, turbulentnija, ali to ne menja moj stav o niškom timu. Ta ekipa je pravljena za Evropu, da uđe u plej-of. Podigli su se u poslednje vreme, slavili su važnu pobedu u Subotici, verujem da će igrati sve bolje. Bez dileme, očekuje nas teška i zanimljiva utakmica, gde i oni imaju svoj cilj, kao i mi. Uostalom, svaki meč do kraja u Super ligi će biti izuzetno zanimljiv – kazao je Dušan Kerkez, šef struke Čukaričkog, koji je potom dodao:

- Lično, na tradiciju ne obraćam mnogo pažnje. Koncentrišemo se na naš kvalitet, uz respekt Radničkom. Imaju novog trenera, koji je radio i u Čukaričkom, poznaje vrlo dobro i način funkcionisanja i igrače moje ekipe. Želimo da odigramo dobar meč i da se vratimo sa pozitivnim rezultatom u Beograd.

Čukarički je trenutno četvrti, a u odnosu na poziciju sa koje će ući u plej-of zavisi i raspored utakmica u poslednjih sedam rundi domaćeg šampionata.

- Ne kalkulišemo. Bitno je jedino da sakupimo što više bodova. Sa koje god pozicije da uđemo u doigravanje, igraće se do kraja i biće neizvesno i teško. Ponavljam, razmišljamo samo o svakom sledećem meču i o tome da osvojimo što više bodova. Raspored će svakako biti težak, sve ekipe koje će igrati u plej-ofu biće vrlo kvalitetne.

Vratio se potom još jednom Kerkez na Nišlije, o kojima je imao samo reči hvale.

- Sigurno je i Nišlijama odgovarala pauza. Povratili su samopouzdanje, svesni smo da imaju izuzetno kvalitetne pojedince, iako nikoga ne bih želeo da izdvajam. Verujem da će meč biti zanimljiv, do devedesetog, devedeset i petog minuta. Ovakve mečeve prelome i neki dueli, agresivnost, kad uđete jako u utakmicu možete da očekujete i nešto povoljno.

U međuvremenu, Čukarički je ostvario još jedan izvrstan transfer, golman Novak Mićović potpisao je ugovor sa članom MLS lige, Los Anđeles Galaksijem.

- Čestitam Novaku i klubu na urađenom transferu. To svima nama u Čukaričkom pomaže da funkcionišemo na najbolji mogući način. Želim mu svu sreću u Americi, siguran sam da će napredovati i da će i on, kao što su učinili njegovi prethodnici, otvoriti vrata drugim igračima iz Srbije. Mi treneri moramo da budemo na te stvari naviknuti, a Čukarički je imao plan i na ovom polju. Sa nama su dva iskusna golmana, Popović i Belić, koji će nam pomoći da stignemo do cilja – zaključio je Kerkez.

Šef struke Brđana susreo se sa specifičnom situacijom tokom pauze u Super ligi. Čukarički je imao mnoštvo reprezentativaca u mlađim kategorijama, čak je i Badamosi bio u selekciji Gambije u kvalifikacijama za Kup Afričkih nacija.

- Drago nam je što je tako i što Čukarički ima dosta reprezentativaca, iako nam to otežava pripremu narednog meča. Iskoristili smo priliku da dovedemo čak devetoricu igrača iz omladinskog pogona da treniraju sa nama, da vide kako je u prvom timu. Mnogi od njih su već dolazili, bili na pripremama, pa i debitovali. Dobro nam je svima došla pauza, da se odmorimo, restartujemo, napunimo baterije za ostatak takmičenja u Super ligi i Kupu Srbije u kojem neće biti odmora. Ponekad nam je žao što mladi igrači ove sezone ne mogu da dobiju priliku kao ranije, zbog važnosti rezultata. Opet, Čukarički ima svoju filozofiju funkcionisanja, ima sistem godinama unazad, pa i pored toga imamo veliki broj mladih igrača koji su u startnih 11, onih koji ulaze i dobijaju priliku. I biće ih još više do leta i ako zaslužimo naredne godine u Evropi – istakao je Kerkez.

Komentari (0)

Napiši Komentar