VESTI FK Čukarički

Kerkez: Moramo da odigramo taktički perfektno za dobar rezultat protiv TSC-a--

Kerkez: Moramo da odigramo taktički perfektno za dobar rezultat protiv TSC-a

Šest kola pre kraja Super lige Srbije Čukarički i TSC su na drugoj i trećoj poziciji na tabeli. Možda je na startu sezone malo ko očekivao takav rasplet, ali je činjenica da će ova dva tima u međusobnom okršaju u okviru drugog kola plej-ofa igrati jedan od dva derbija te runde, u četvrtak od 18,30 časova u Bačkoj Topoli.

Prethodno, Brđani su dva puta uzastopno u razmaku od samo četiri dana slavili protiv Partizana, oba puta sa po 1:0, najpre u 30. meču Preliminarne faze golom Đorđa Ivanovića, potom i na startu plej-ofa evrogolom iz slobodnog udarca Marka Docića.

- Sigurno je da smo dobro raspoloženi pred novi derbi meč u našem prvenstvu. Imamo pozitivnu energiju, to nam daje elan da nastavimo dalje. Analizirali smo obe prethodne utakmice protiv Partizana, videli šta je moglo još bolje i potom zaboravili na te mečeve. Pred nama je još šest utakmica, ovaj plej-of je najzanimljiviji od kako je uveden u Super ligi Srbije, ima još mnogo da se igra – istakao je na početku razgovora šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez, koji je potom nastavio:

- Sezona je prilično zanimljiva. Za to zasluge imaju TSC, Vojvodina, Novi Pazar, mi, pa i drugi timovi koji se bore da ispune svoje ambicije. U ovom trenutku Crvena zvezda i Partizan su razdvojeni na tabeli, što nije tako česta situacija u srpskom fudbalu. Opet, svesni smo da će se Partizan brzo vratiti i da će biti onakav na kakvog smo navikli.

Dušan Kerkez je u zvaničnim mečevima debitovao ubedljivim porazom na Banovom brdu od ekipe TSC-a, koja je u prvom kolu Super lige tada slavila sa 4:1. Ipak, oba tima su se od tada prilično promenila u svakom smislu.

- Odradili smo još jedne pripreme, prošlo je baš dosta vremena od tog duela. Sigurno je da smo u boljoj situaciji nego što smo bili na početku sezone. Ali, i naš naredni rival, bez obzira na taj rezultat, bolji je nego što je bio u tom momentu. Imamo veliko poštovanje prema ekipi TSC-a, pokazali su tokom čitave sezone da su jedna od najstabilnijih ekipa, dobro vođeni, igraju vrlo kvalitetno. Očekuje nas veliki derbi između dva tima koja su trenutno tu gde zaslužuju da budu.

Kerkez je istakao i da njegov tim poseduje kvalitet, ali je isto tako biranim rečima govorio o predstojećem rivalu.

- Verujemo u naš kvalitet, poštujemo sebe, moramo taktički da odigramo perfektno ukoliko želimo pozitivan rezultat u Bačkoj Topoli. I u prošlom kolu protiv Crvene zvezde, iako su na kraju poraženi, video se kvalitet koji TSC poseduje. I nije to ništa novo, igraju tako čitave sezone, kvalitetna su i homogena ekipa, tačno se zna ko šta radi. Ne hvalim ih reda radi, zaista to zaslužuju.

Raduje sve u Čukaričkom i činjenica da će, za razliku od prethodna dva duela protiv Partizana, na tribinama biti navijača.

- Imaju teren koji je u odličnom stanju, čitav ambijent na njihovom stadionu je evropski. Tamo se igra brže nego na ostalim terenima u našoj ligi, a na nama je da se prilagodimo. Opet, volim što igramo tamo, uživaćemo. Moramo da nađemo način da eliminišemo njihove dobre stvari, a da ujedno odradimo dogovor koji imamo. Takođe, raduje me da će u Bačkoj Topoli biti publike, i prošli put je tamo meč bio izuzetan, u svim aspektima. Tako će biti i ovoga puta, naš fudbal u tim uslovima može samo da profitira.

Iako je ovoga puta za oba tima rezultat u prvom planu, iako je meč od izuzetnog značaja. Opet, ostaje i posle tog meča još pet kola. Na kraju, govorio je Kerkez o zdravstvenom biltenu, nekoliko igrača neće biti spremno za duel protiv tima iz Bačke Topole.

- Nekoliko igrača je trenutno van stroja. Golman Popović nije spreman za duel u Bačkoj Topoli, Miladin Stevanović se vraća, ali teško da će i on biti spreman. Aleksa Janković je takođe blizu povratka, ali takođe nije još spreman za gostovanje TSC-u. Ostali igrači su zdravi i spremni – zaključio je Kerkez.

Komentari (0)

Napiši Komentar