VESTI FK Čukarički

Kamenović: Uvek su interesantni mečevi protiv Radničkog-DimitrijeKamenović-

Kamenović: Uvek su interesantni mečevi protiv Radničkog

Serija nepobedivosti Čukaričkog trajala je od gostovanja Partizanu u Humskoj početkom decembra prošle godine do gostovanja Crvenoj zvezdi u Ljutice Bogdana prethodnog vikenda. Između dva duela protiv večitih rivala Brđani su u osam mečeva ostvarili sedam pobeda i jednom su igrali nerešeno.

Na taj način ekipa Dušana Đorđevića je postala ozbiljan konkurent za plasman u Evropu, posle godinu dana pauze. Jedan od derbija narednog kola biće igran upravo na Banovom brdu, gde Čukarički dočekuje niški Radnički (subota, 16 časova, TV Arenasport 1). Dimitrije Kamenović, momak koji je rođen i odrastao je na jugu Srbije, tačnije u Pirotu, odlično poznaje Nišlije.

- Čukarički i Radnički već imaju zavidnu tradiciju interesantnih mečeva. Svaka utakmica protiv Nišlija bila je vrlo zanimljiva. U prvom delu sezone odigrali smo vrlo tvrd meč na Čairu, mreže se nisu tresle, a mogli smo do pobede. Prethodni susret na Banovom brdu bio je izuzetan, slavili smo posle velikog preokreta u Kupu sa 3:2 i tada se plasirali u polufinale. Očekujem pre svega veliku borbu na terenu, a mi smo spremni da započnemo novi pobednički niz – kazao je Dimitrije Kamenović, levi bek Čukaričkog.

Čukarički je u prethodnoj rundi propisno namučio lidera Crvenu zvezdu, malo je nedostajalo da belo-crni ostanu neporaženi na stadionu „Rajko Mitić“.

- Dosta smo se emotivno i fizički potrošili na tom meču, ali ne želimo da se osvrćemo na ono što je iza nas, već razmišljamo samo o utakmici sa Radničkim.

O Nišlijama je Kamenović imao samo reči hvale:

- Imaju odličnog trenera, koji pokušava da nametne stil igre koji je gajio i u Subotici. Uz to, Radnički ima vrlo kvalitetne pojedince, mnoštvo iskusnih igrača, neće nam biti lako u tom duelu. Naša je prednost što igramo na domaćem terenu, uvek nam je lakše na Banovom brdu, tu smo svoji na svome. Kamenović je u Čukaričkom od 2015. godine, već dve godine je u prvom timu, ranije je prošao mlađe kategorije tima sa Banovog brda.

Levi bek Čukaričkog je na pitanje da oceni igre kluba ove sezone kazao da je vrlo zadovoljan.

- Sve je lepše kad se pobeđuje. Već sam šestu godinu u Čukaričkom, uvek je atmosfera bila dobra, ali čini mi se nikad na ovakvom nivou kao ove sezone. Zadovoljan sam i svojim, ali pre svega igrama ekipe, dajemo golove, pobeđujemo, igramo atraktivan, dopadljiv fudbal. Na trenutak smo dotakli i treće mesto, sad smo ponovo na četvrtom, ali kao klub uvek želimo više. Borićemo se sa Vojvodinom do kraja, ali pre svega razmišljamo o našim igrama. Na dobrom smo putu da izborimo plasman u Evropu i to je trenutno najbitnije – zaključio je Kamenović.

U međuvremenu, Kamenović je dobio poziv selektora Ilije Stolice za mladu reprezentaciju Srbije, uz njega od saigrača iz Čukaričkog u dresu sa nacionalnim grbom biće još Jovan Lukić i Milutin Vidosavljević.

- Ovo je sastav za novi ciklus, čeka nas prvo okupljanje nove generacije. Drago mi je da sam ponovo tu, svi imamo puno poverenje u selektora. Trudićemo se da bude bolje nego prošle godine. Velika je čast igrati u reprzentaciji svoje zemlje, za jednog fudbalera nema većeg zadovoljstva. Pripremna utakmica protiv Turske biće dobra provera za naš novi sastav – kazao je Kamenović.

Komentari (0)

Napiši Komentar