VESTI FK Čukarički

Kamenović: Proleter nas je namučio na Banovom brdu, očekujem tešku utakmicu i u Novom Sadu-DimitrijeKamenović-

Kamenović: Proleter nas je namučio na Banovom brdu, očekujem tešku utakmicu i u Novom Sadu

Čukarički je kalendarsku godinu pred svojim navijačima završio na najbolji mogući način, preokretom i pobedom protiv TSC-a, direktnim konkurentom u borbi za plasman u Evropu. Zbog brojnih kadrovskih problema ionako mlada ekipa belo-crnih sada je bila još mlađa. Mesto startera zauzeli su mladi reprezentativci Srbije Đorđe Petrović, Veljko Birmančević, Slobodan Tedić, Dimitrije Kamenović, kandidati za tu selekciju Aleksandar Đorđević i Stefan Veličković, dok je šansu u drugom poluvremenu dobio i Milutin Vidosavljević.

- Ekipa koja je počela meč protiv TSC-a bila je izuzetno mlada, puna želje i volje. Ali, igrali smo protiv veoma kvalitetne i iskusne ekipe, uz to primili gol kakav nama ne bi smeo da se dešava. Visoka smo ekipa, igramo ove sezone odlično u odbrani, bio je to naš propust, taj primljeni gol nas je dosta poljuljao – kazao je Dimitrije Kamenović, koji može da odgovori jednako dobro na pozicijama štopera i levog beka.

Momak rođen u Pirotu istakao je drugo poluvreme, u kojem je njegov tim nagrađen za bolju igru.

- U pauzi tokom poluvremena dogovorili smo se da damo još više, da se stisnemo, da izađemo i da dobijemo utakmicu. Kao da smo imali neku dodatnu snagu kad smo se vratili na teren, mislim da smo rivalu dozvolili samo jednom-dva puta da nam šutne u gol u nastavku. Prvi gol za izjednačenje dali smo iz prekida, drugi iz brzog auta, na iskustvo Kajevića koji je oba puta sjajno centrirao. Ostvarili smo bitnu pobedu, dvostruko važnu s obzirom da smo igrali protiv TSC-a, koji je u tom momentu bio naš prvi pratilac na tabeli. Uz sve to, potrošili smo dosta energije – priznao je Kamenović.

Vremena za odmor nije bilo mnogo, stručni štab Čukaričkog je uz oporavak igrača morao da misli i na pripremu duela 20. kola Super lige protiv Proletera u Novom Sadu.

- Pobeda protiv TSC-a i način na koji smo došli do nje, mnogo nam znače na polju samopouzdanja. Lično, ovo mi je možda i najdraži trijumf do sada. Ali, tri boda koja smo osvojili protiv tima iz Bačke Topole mogu da dobiju na značaju samo ako isto učinimo u Novom Sadu. Čeka nas Proleter, jaka i tvrda ekipa, ali uostalom takva nam je i liga, svaki protivnik je dobar, nikog Čukarički nije lako dobio ove sezone. Dovoljno je samo da se setimo koliko su nas namučili na Banovom brdu, gde smo vodili 2:0, potom primili gol sa igračem više i do kraja strepeli za pobedu – podsetio je Kamenović.

Komentari (0)

Napiši Komentar