VESTI FK Čukarički

Kamenović: Da uživamo na meču protiv Vojvodine u Novom Sadu-DimitrijeKamenović-

Kamenović: Da uživamo na meču protiv Vojvodine u Novom Sadu

Bliži se nastavak takmičenja u Super ligi Srbije. U petak (17 časova) u Novom Sadu će Čukarički gostovati Vojvodini, biće to derbi 27. kola domaćeg šampionata. Od susreta na stadionu „Karađorđe“ umnogome će zavisiti i ishod borbe za četvrto mesto, na kojem je trenutno ekipa TSC-a, sa tri boda prednosti u odnosu na Čukarički.

- Na našu veliku žalost, odlučeno je da se do kraja šampionata odigra još samo četiri kola, bez borbi u plej-ofu. Manje utakmica, manje bodova, manje su nam i šanse da se domognemo mesta koje vodi u Evropu. Ali, to ne znači da ćemo se predavati, nemamo mnogo izbora, naš cilj je poznat. Imamo ogroman motiv, stoga, trudićemo se da dobijemo sva četiri meča do kraja šampionata i da drugu godinu uzastopno učestvujemo u kvalifikacijama za Ligu Evrope – kazao je Dimitrije Kamenović, prvotimac Brđana.

Već prvi rival biće izuzetno težak, svestan je toga i Kamenović, momak koji je za Čukarički debitovao pre nešto više od godinu dana, a do sada je odigrao 21 meč u belo-crnom dresu.

- Vojvodina je odlična ekipa, sa pre svega iskusnim igračima. O njihovim kvalitetima dovoljno govori pozicija na tabeli. Spremni smo za sva iskušenja koja nas očekuju u petak, na lepom stadionu, u uvek lepom ambijentu za fudbal u Novom Sadu. Kao što naš trener voli da kaže, najbitnije je da uživamo kad izađemo na teren. Nama bod ne bi mnogo značio, tako da ćemo ići na pobedu. Ujedno, bio bi nam to i snažan vetar u leđa u finišu sezone. U nekim drugim okolnostima, i nerešeno bi bilo dovoljno protiv ekipe prema kojoj imamo veliki respekt – iskren je Kamenović.

Do kraja sezone vodiće se velika bitka između TSC-a, Čukaričkog i niškog Radničkog za četvrto mesto.

- TSC ima prednost, posebno zbog činjenice da će biti igrano još samo četiri kola. Moraćemo da pratimo i šta radi naš rival iz Bačke Topole, da se nadamo nekom njihovom kiksu. Ali, prvenstveno treba da odradimo sve što je u našoj moći – istakao je Kamenović.

Čukarički će u nastavku sezone igrati na dva fronta, pored završnice Super lige Brđane očekuje i takmičenje u Kupu Srbije. Rival u četvrtfinalu, 3. juna na Banovom brdu, biće niški Radnički.

- Idemo korak po korak, misli su nam usmerene ka duelu protiv Vojvodine. Naravno, i takmičenje u Kupu će biti još jedna šansa za nas da se domognemo Evrope. I sa Nišlijama se odlično poznajemo, i za njih važi što i za Novosađane, vrlo su iskusan tim. Smatram da je domaći prednost naša velika prednost u tom susretu. Ali, najpre da se završi meč protiv Vojvodine... – kazao je Kamenović.

Momak rođen u Pirotu 16. jula 2000. godine postao je standardan u Čukaričkom, u međuvremenu zaigrao je i za mladu reprezentaciju Srbije. Kamenović će svakako predstavljati budućnost Čukaričkog i srpskog fudbala, posebno zbog činjenice da je polivalentan igrač, može da nastupa na pozicijama štopera i levog beka.

- Prezadovoljan sam tekućom sezonom na ličnom planu, dobio sam šansu, ali to je i normalno za klub kao što je Čukarički, koji forsira igrače iz svoje omladinske škole. Svestan sam da je svaka utakmica za mene novo dokazivanje, da je prvenstveno najbitnije da se borim za tim, da svaki trening odradio maksimalno profesionalno. Što se tiče pozicije na kojoj igram, malo mi nedostaju mečevi na mestu štopera, ali biće vremena, posebno na pripremama za sledeću sezonu. Mislim da je plus za mene da mogu da igram na više pozicija – kazao je Kamenović.

S obzirom na visinu i odličnu skok igru, za očekivati je da Kamenović bude aktivniji i u fazi napada.

- Iskreno, i ja čekam prvenac u dresu Čukaričkog, mnogo mi je bitno da probijem led. Prekidi su naravno moja najveća šansa. Takođe, s obzirom da ću do kraja sezone biti na poziciji levog beka, nadam se i asistencijama, možda već u duelu protiv Vojvodine – zaključio je Dimitrije Kamenović.

Komentari (0)

Napiši Komentar