VESTI FK Čukarički

Kaličanin potpisao profesionalni ugovor sa Čukaričkim do 2024. godine-LazarKaličanin-

Kaličanin potpisao profesionalni ugovor sa Čukaričkim do 2024. godine

Golmanska škola Čukaričkog, na čelu sa trenerom Oliverom Kovačevićem, promovisala je novog talenta. Radi se o Lazaru Kaličaninu, momku rođenom 21. maja 2004. godine. Kaličanin je na Banovo brdo došao iz OFK Beograda, za belo-crne igra već treću sezonu, a sada je potpisao i prvi profesionalni ugovor, do 2024. godine.

- Presrećan sam potpisivanjem ugovora, drago mi je da klub ima poverenja u mene i nadam se da ću u budućnosti dobiti i iskoristiti priliku da zaigram u prvom timu. Na meni je da još jače i napornije radim, da se kroz mečeve u Omladinskoj ligi Srbije naredne sezone spremam za seniorski fudbal, nadam se da će sve ići svojim tokom – kazao je Lazar Kaličanin.

Momak rodom iz Trstenika sezonu je počeo sa kadetima Čukaričkog, ali je u međuvremenu prekomandovan u omladince.

- U prvom delu sezone sam bio sa svojom generacijom, posle nekoliko utakmica u prolećnom delu stao sam na gol omladinaca. Na kraju smo bili četvrti igrali smo dobro, ali uvek može bolje.

Trenirao je Kaličanin i sa prvim timom, ističe da je mogao mnogo toga da nauči od starijih kolega i naravno trenera Kovačevića.

- Oliver Kovačević me je pozvao da treniram sa prvim timom, savetovao me je da kao najmlađi gledam šta i kako rade starije kolege. A u Čukaričkom zaista imam od koga da učim, tu su Belić, Petrović i Mićović. Sve što oni sada rade, sačekaće i mene, ako se budem dobro pokazao, za dve-tri godine – istakao je Kaličanin, koji je za golmanskog idola izabrao Đanluiđija Bufona.

Kaličanin je već dve godine i reprezentativac Srbije, trenutno je u selekciji do 18 godina, koju sa klupe predvodi Saša Ilić.

Komentari (0)

Napiši Komentar