VESTI FK Čukarički

Kajević na gostovanju u Subotici doneo sedmu pobedu Čukaričkom-AsmirKajević-

Kajević na gostovanju u Subotici doneo sedmu pobedu Čukaričkom

Spartak – Čukarički 0:1 (0:0)

Strelac: 0:1 – Kajević u 47. minutu. Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: 600. Sudija: Miloš Đorđić. Pomoćnici: Goran Stanojević i Miroljub Petković. Žuti karton: Tekijaški, Dunđerski, Denković, Obradović (Spartak), Tedić, Endijae, Kamenović, Petrović (Čukarički). Crveni kartoni: Tedić (Čukarički) u 54. minutu (drugi žuti), Tekijaški (Spartak) u 84. minutu (drugi žuti).

SPARTAK: Dokić, Jočić (od 82. Vidaković), Tekijaški, Srećković (od 62. Tufegdžić), Milošević, Denković, Dunđerski, Leal (od 73. Šormaz), Obradović, Marčić, Otašević.

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Tedić, Endijae, Kajević (od 86. Mićin), Stojanović (od 64. Birmančević), Bogosavac (od 60. Kamenović), Ćirković, Ostojić, Šapić, Kovač.

Čukarički je ostvario veliku pobedu na gostovanju Spartaku, presudio je gol Asmira Kajevića u 47. minutu, na dodavanje Luke Stojanovića. Izdržali su Brđani tačno pola sata potom sa igračem manje, s obzirom da je Tedić zbog drugog žutog kartona zaradio isključenje. Ovim trijumfom Brđani su zadržali korak sa vodećim ekipama na tabeli Super lige, pred duele sa Javorom i Vojvodinom na svom terenu.

Čukarički je bolje počeo meč u Subotici, već u uvodna dva minuta imao je dva kornera, ali nije bilo opasnosti po gol Spartaka. Ipak, u šestom minutu umalo gol za belo-crne, posle loše intervencije golmana domaćih Dokića šutirao je Stojanović, ne baš najbolje, ali je na tu loptu uklizao Kajević, bio je za malo neprecizan.

Četiri minuta kasnije prva prilika za Spartak, i to vrlo dobra. Posle napada po desnoj strani šutirao je Obradović, Petrović je odlično intervenisao. I narednu šansu imao je domaćin, u 15. minutu Srećković je prelepo prošao po desnoj strani i uputio loptu ka Obradoviću, koji je šutirao petom, lopta je na putu ka golu zakačila Šapića i otišla za malo iznad prečke.

Usledio je mirniji period igre, sve do 45. minuta, kad je Leal šutirao sa 25 metara, Petrović je izbio loptu u korner. Posle ubacivanja iz ugla Obradović je bio snalažljiv, pogodio je stativu, u nastavku akcije Petrović je ponovo bio sjajan. Odmah potom šansa za Čukarički, posle greške odbrane domaćih šutirao je Tedić, golman Dokić je uz mnogo problema uspeo da ukroti ne baš tako snažan udarac sa 18 metara.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Čukarički je poveo. Bila je to sjajna akcija, mat u tri poteza. Kovač je poveo napad, prosledio loptu do Stojanovića, ovaj je još lepše uposlio Kajevića, koji je rutinski savladao Dokića – 0:1. Dva minuta kasnije još jedna prilika za Beograđane, posle odličnog prodora i centaršuta Tedića, Jočić je loše zahvatio loptu, ali je u poslednji čas intervenisao Dokić.

Od 54. minuta Čukarički je ostao sa desetoricom na terenu, zbog drugog žutog kartona isključen je Tedić. U 62. minutu odličan pokušaj Subotičana, makazicama je šutirao sa 12 metara Obradović, Petrović je krajnjim naporom izbio loptu u korner. Iznenada se ukazala šansa Čukaričkom u 67. minutu, Docić je prelepo proigrao Endijaea, ovaj je umakao odbrani Subotičana i šutirao sa 12 metara, ali je Dokić sjajno odbranio.

Fantastično je intervenisao Petrović u 79. minutu, kad su svi već videli loptu u golu. Denković je varkom izbacio čuvara iz igre, potom šutirao sa sedam metara, ali je golman Čukaričkom maestralno intervenisao. Pet minuta kasnije sjajan kontranapad Brđana, Nedijae je prekršajem zaustavljen na 17 metara, zbog toga je Tekijaški dobio drugi žuti karton i isključenje.

Mogao je Mićin da otkloni sve dileme samo što je ušao u igri, presekao je napad Spartaka na polovini terena i vukao loptu do kraja, potom i šutirao sa 15 metara, ali je već izgubio snagu, pa je to bio lak posao za golmana Spartaka. Mogao je Mićin u toj situaciji i da uposli Endiajea.

Komentari (0)

Napiši Komentar