VESTI FK Čukarički

Kajević: Maksimum za pobedu protiv Radnika, želimo podršku publike-AsmirKajević-

Kajević: Maksimum za pobedu protiv Radnika, želimo podršku publike

Čukaričkom je posle eliminacije iz Evrope ostala borba na domaćim terenima, u Super ligi i Kupu Srbije. Prvi naredni rival je Radnik iz Surdulice, ekipa koja je uvek neugodan rival Brđanima, jedna od retkih uz Crvenu zvezdu i Partizan koja u superligaškim okršajima ima bolji međusobni skor od Brđana. Taj meč biće igran u nedelju od 20 časova, na stadionu na Banovom brdu.

- Čeka nas izuzetno teška utakmica i na taj način se i pripremamo za ozbiljnog rivala, kao što je Radnik. Surduličani na početku ove sezone igraju odličan fudbal, videlo se to u prva dva kola, kad su namučili Mladost, a potom ubedljivo slavili protiv Spartaka – upozorio je pomoćni trener belo-crnih Pavle Delibašić.

U odnosu na prethodni prvenstveni duel protiv Napretka, u timu neće biti Marka Docića, koji odrađuje prvi od dva meča suspenzije zbog crvenog kartona.

- Svakako će biti promena, kapiten neće moći da nam pomogne u ovom veoma važnom meču. Ali, isto tako, posle povreda se vraćaju Stefan Veličković i Asmir Kajević, koji konkurišu za mesto u timu – napomenuo je Delibašić.

Upravo se crnogorski reprezentativac Kajević pobrinuo za častan oproštaj Čukaričkog od Evrope, postigao je počasni pogodak protiv norveškog Moldea.

- Igrali smo protiv prilično iskusne ekipe, kojoj je donedavno trener bio sadašnji šef struke Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer, koji je i formirao igrački kadar Moldea. Nije sramota izgubiti od takvog rivala, a nama je bilo bitno da se ni jednog trenutka nismo branili. Svi smo bili zadovoljni posle dvomeča sa Moldeom. Jednostavno, bili su bolji od nas – priznao je Kajević.

Ekipu Aleksandra Veselinovića sada očekuje povratak na domaću scenu, a Kajević se ne zavarava da će protiv Radnika na Banovom brdu biti lako.

- Izvukli smo dosta pozitivnih stvari iz evropskih mečeva, to iskustvo sada naši mladi igrači treba da primene na domaćoj sceni. Istina je da nam Radnik često pravi probleme, protiv nas su uvek izuzetno motivisani. Na nama je da u meč uđemo odgovorno, ne sa 100, već sa 200 odsto mogućnosti da bismo osvojili tri preko potrebna boda. Analiziraćemo rivala, videti gde bi mogle da budu naše prednosti. Opet, igraćemo bez Docića, momka koji je uvek davao maksimum na terenu, ali imaćemo dostojne zamene.

Koliko ste vi fizički spremni za duel protiv Radnika?

- Teško je da procenim, ali nekih 80 odsto. Naravno, na treneru je da odluči ko će da počne meč.

Na kraju, pozvao je Kajević publiku da ih podrži i na prvenstvenim mečevima.

- Bilo je prelepo videti ispunjen stadion protiv Banantsa i Moldea, iskreno se nadamo da će ljudi nastaviti da dolaze na Brdo. Podrška nam je preko potrebna, posebno mladim momcima u timu, koji su na početku ove, ali i prethodne sezone, pokazali ogroman potencijal – istakao je Kajević.

Komentari (0)

Napiši Komentar