VESTI FK Čukarički

Kajević doneo četvrti trijumf Čukaričkom-AsmirKajević-

Kajević doneo četvrti trijumf Čukaričkom

Čukarički – OFK Bačka 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Kajević u 76. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Milan Mitić. Pomoćnici: Marko Đuričić i Milan Minić. Žuti kartoni: Endijae, Ostojić, Petrović (Čukarički), Klisura, Mijatović (OFK Bačka). Crveni karton: Kovač (Čukarički) u 58. minutu.

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Stevanović, Kamenović (od 64. Ćirković), Kajević, Ostojić, Šapić, Endijae (od 46. Pantić), Kovač, Birmančević (od 90. Tošić), Eze (od 53. Šarić).

OFK BAČKA: Milojević, Krčmarević (od 46. Eskić), Velemir (od 79. M. Lukić), Škorić, Mijatović, Klisura, Zličić (od 86. Lazović), Jovanović, Žakula, Đorđević, Zdravković.

Ostvario je Čukarički četvrtu prvenstvenu pobedu, treću na domaćem terenu. Brđani su se pomučili ne bi li upisali novu trojku, protiv borbene ekipe OFK Bačke, slavili su trijumf sa igračem manje, golom Asmira Kajevića u 76. minutu – 1:0.

Čukarički je apsolutno dominirao na početku meča, ali je do prve prilike, i to stopostotne, došao u 19. minutu. Eze je sjajno prošao po desnoj strani, još lepše je uposlio Birmančevića, koji je neometan sa 12 metara promašio gol. Tri minuta kasnije dobar pokušaj gostiju, preko Zličića, ali je Petrović bio oprezan.

U 23. minutu Birmančević je kreirao priliku posle prodora po levoj strani, uputio je oštar centaršut, a na drugoj stativi je za malo zakasnio Endijea, koji je bio „kratak“ da ubaci loptu u tada već nebranjenu mrežu. Deset minuta kasnije dobra prilika za Brđane, Docić je uputio oštar centaršut, golman Milojević je kratko odbio loptu, ali do nje nije stigao Endijae.

U poluvremenu, obojica trenera su načinila po jednu izmenu, Veselinović je u igru umesto Endijaea uveo Pantića, dok je Rađenović šansu pružio Eskiću, umesto Krmarevića. Prvu priliku u nastavku, i to vrlo dobru, imali su gosti, posle kornera glavom je šutirao Đorđević, sa sedam metara, ali je bio neprecizan.

Već u 53. minutu Veselinović je na teren poslao napadača Šarića umesto Ezea. Ipak, pet minuta kasnije Čukarički je ostao sa desetoricom na terenu, Kovač je dobio direktan crveni karton. Brojčanu prednost gosti su mogli da iskoriste u 68. minutu, bila je to lepa akcija Bačke, ali je Žakula sa 15 metara očajno šutirao.

Želeo je Čukarički trijumf i sa desetoricom, a za tu želju su nagrađeni u 76. minutu. Pantić je fantastično uposlio Ćirkovića, koji je ušao u šesnaesterac, kad su svi očekivali šut, uputio je povratni pas ka Kajeviću, koji je lako ubacio u mrežu – 1:0. Gosti nisu imali šta da čekaju posle primljenog gola, napali su, a u 82. minutu Zličić je lepo šutirao iz okreta, ali je Petrović još lepše skrenuo loptu u korner.

U 88. minutu posle prodora Birmančevića Čukarički je dobio slobodan udarac. Docić je sa 18 metara šutirao, golman Milojević je samo pogledom ispratio loptu, koja je ipak za koji santimetar prošla pored desne stative njegovog gola.

Komentari (0)

Napiši Komentar